Sarajka Sunčica Anđić prikuplja pomoć u Kanadi za BiH

Radiosarajevo.ba
Sarajka Sunčica Anđić prikuplja pomoć u Kanadi za BiH

Sarajka Sunčica Anđić, koja je na nedavno održanom takmičenju Miss World Canada 2014. osvojila laskavu titulu najfotogeničnije Kanađanke, ovaj put organizira akcije pomoći za poplavljene gradove u Bosni i Hercegovini i Srbiji, javlja Anadolu Agency (AA).

"Drago mi je da mogu da organizujem akciju pomoći za BiH i Srbiju. Nadam se da ćemo svi zajedno pomoći ljudima u nevolji. Male stvari mogu napraviti veliku razliku", kazala je ova rođena Sarajka koja već nekoliko godina živi u Kanadi.

Inače, ona je javnosti u regionu postala poznata nakon što se prijavila na izbor za Miss World Kanade 2014. gdje je, prema nekim anketama, bila jedna od favoritkinja za osvajanje prvog mjesta nakon čega bi ovu zemlju predstavljala i na izboru za najljepšu djevojku svijeta.

Završila je psihologiju i sociologiiju na kanadskom Univerzitetu British Columbia (UBC), a nakon toga i odsjek za ljudske resurse na Univerzitetu Simon Fraser. U slobodno vrijeme nastupa na modnim revijama, učestvuje kao statista na snimanju filmova i serija u Vankuveru.

Naglasila je da je Sarajevo i BiH mjesto puno sjaja, ali i da je podsjeća na ratnu tragediju koja se tu desila.

"Iako su prošle gotovo dvije decenije nakon mog odlaska iz Sarajeva, stalno se prisjećam strahota koje je donio jedan od najzloglasnijih modernih ratova u gradu koji je dio mene, a ja njega. U sebi nosim dio Sarajeva, ali i svih sjećanja koja su tako duboko urezana meni, što mi sve daje neku volju i strast da ovaj svijet učinim ljepšim i boljim", kazala je ova ambiciozna djevojka.

"Bila sam vrlo mlada kad sam napustila Sarajevo. Mnogo mi znači Sarajevo, jer tamo imam dosta rodbine i dobrih prijatelja", istaknula je Anđić za AA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije