Sarajka Sunčica Anđić izabrana za najfotogeničniju Kanađanku (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Sarajka Sunčica Anđić izabrana za najfotogeničniju Kanađanku (FOTO+VIDEO)
/ FOTO: Facebook

Sarajka Sunčica Anđić je na sinoć održanom takmičenju Miss World Canada 2014. osvojila laskavu titulu najfotogeničnije Kanađanke, javlja Anadolu Agency.

Ova rođena Sarajka, koja je zbog početka rata napustila BiH, osvojila je prvo mjesto "za pozitivni imidž", izabrana je za drugog top-modela, a izborila je mjesto i među 16 najljepših djevojaka koje su se takmičile za odlazak na takmičenje Miss World 2014. godine.

"Ovo je bilo prelijepo iskustvo za mene. Čast mi je da sam izabrana među 16 najljepših u Kanadi. Hvala vam svima na velikoj podršci. Volim vas sve", rekla je Anđić nakon ovog takmičenja.

Inače, ona je javnosti u regionu postala poznata nakon što se prijavila na izbor za Miss World Kanade 2014. gdje je, prema nekim anketama, bila jedna od favoritkinja za osvajanje prvog mjesta nakon čega bi ovu zemlju predstavljala i na izboru za najljepšu djevojku svijeta.

Ova rođena Sarajka, u razgovoru koji je Radiosarajevo.ba ranije objavio, istaknula je ranije kako se prijavila na ovo prestižno, ali i vrlo popularno takmičenje nakon što je shvatila da je na takmičenju vrlo važna unutrašnja ljepota osobe, način razmišljanja i pozitivan pogled na svijet.

Inače, ova rođena Sarajka je završila psihologiju i sociologiiju na kanadskom Univerzitetu British Columbia (UBC), a nakon toga i Odsjek za ljudske resurse na Univerzitetu Simon Fraser. U slobodno vrijeme nastupa na modnim revijama, učestvuje kao statista na snimanju filmova i serija u Vankuveru.

Kako i sama kaže, uživa u vježbanju, jogi i plesu. Priča bosanski, engleski, a koristi francuski i španski jezik.

Na svom zvaničnom profilu izbora za Miss World Canada, napisala je da sa sobom uvijek nosi dio Sarajeva, dajući tako do znanja da taj grad zauzima vrlo značajno mjesto u njenom životu, iako već dugo živi van BiH.

Naglasila je da je Sarajevo i BiH mjesto puno sjaja, ali i tragedije koja se tamo zbila.

"Iako su prošle gotovo dvije decenije nakon mog odlaska iz Sarajeva, stalno se prisjećam strahota koje je donio jedan od najzloglasnijih modernih ratova u gradu koji je dio mene, a ja njega. U sebi nosim dio Sarajeva, ali i svih sjećanja koja su tako duboko urezana u meni, što mi sve daje neku volju i strast da ovaj svijet učinim ljepšim i boljim", kazala je ova ambiciozna djevojka.

Napomenula je kako svaki put kada posjeti Evropu svrati i do Sarajeva kako bi vidjela taj grad i svoje rođake i prijatelje.

"Bila sam vrlo mlada kad sam napustila Sarajevo. Ali kad god dolazim u Evropu, posjetim i Sarajevo jer je to moj rodni grad, uvijek je uz mene i daje mi snagu za uspjeh. Mnogo mi znači Sarajevo, jer tamo imam dosta rodbine i dobrih prijatelja", istaknula je Anđić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije