Sarajevo: Samohrana majka odlučila prodati bubreg kako bi pomogla sinu

J. Ć.
Sarajevo: Samohrana majka odlučila prodati bubreg kako bi pomogla sinu
FOTO: Facebook / Apel za pomoć
Samohrana majka Edina iz Visokog, koja trenutno boravi u Sarajevu, već dugo se bori da spasi svog sina Afana, te im je prijeko potrebna pomoć.

Petogodišnji Afan rođen je u 28. sedmici, a uslijed rođenja nastupilo je krvarenje mozga četvrtog stepena zbog čega je dobio jak moždani udar od kojeg mu se oduzela desna strana. Doktori su dijagnosticirali hidrocefalus, mikrocefaliju, sindrom respiratornog slučaja, epilepsiju i cerebralnu paralizu.

U Turskoj je imao operaciju glave i noge. Pri izlasku iz bolnice imao je prvi napad epilepsije. Od tada svaki dan ima je od pet do deset napada.

Petogodišnji Afan ne može hodati niti pričati, a samohrana majka Edina hrani ga špricom (Afan koristi Karbapin nutri-drink).

Dječaku je potrebno banjsko liječenje, logoped, psiholog, defektolog i fizijatar. Osim toga Afanu je potrebna i hrana. 

Afanova majka je odlučila da proda svoj bubreg kako bi pomogla sinu.

"Imala sam zaista pomoć porodice i prijatelja, ali to traje već pet godina. Ljudi ne mogu non-stop pomagati. Odlučila sam prodati bubreg kako bi spasila sina. S jednim bubregom ja mogu živjeti, a Afan ne može cijeli život biti vezan za krevet. Ne želim", rekla je za Radiosarajevo.ba kroz suze majka Edina. 

Budimo humani i pomozimo samohranoj majci u liječenju svog sina.

Uplate možete izvršiti na broj računa: 955813-22-586089
Selimović Irfan
Adresa: Gornji Velešići br. 259, 71000 Sarajevo, BiH
IBAN: BA391542139995581368
Naziv banke: Intesa SanPaolo banka
Adresa banke: Obala Kulina bana 9A, 71000 Sarajevo
SWIFT: UPBKBA22
Apel za pomoć - undefinedFOTO: Facebook

Afanovu majku Edinu, koja, podsjećamo, prodaje bubreg kako bi osigurala novac za liječenje svog sina, možete kontaktirati na broj 061 718 175.

A pozivom na broj 090 291 007 donirate 2 KM (BH Telecom).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije