Samir Bečić, Bosanac koji je trenirao Chuck Norrisa

Radiosarajevo.ba
Samir Bečić, Bosanac koji je trenirao Chuck Norrisa

Poznati fitness trener Samir Bečić iz Cazina uspješan je Bosanac u svijetu. U svojoj biografiji može se pohvaliti mnogim poznatim imenima koja je trenirao.

Proglašen je četiri puta za najboljeg fitnes trenera na svijetu, a 51 put dobio je priznanje u Americi.

Od svih poznatih osoba koje je trenirao u Sjedinjenim Američkim Državama, najveća čast mu je bila, kaže, raditi s glumcem Chuck Norrisom i košarkaškim stručnjakom Rudy Tomjanovichem.

U razgovoru za Nezavisne novine, Bećić kaže da je Norris veoma prijatan i dobar čovjek, ali isto tako konzervativan i ima svoje stavove o određenim stvarima koji se možda ne dopadaju svima.

"Prema meni je uvijek bio korektan i ja sam pomagao i još uvijek pomažem njegov program, kao sudija za borilačke vještine. Sa svoje 72 godine je u odličnoj tjelesnoj kondiciji i trenira svakodnevno, što je glavni cilj moje filozofije, a to je da kad vježbate i zdravo se hranite 70-te i 80-te godine života mogu biti produktivne i interesantne. On se osjeća kao da ima 35 i ja mu vjerujem!"

Dodaje da njih dvojica imaju sličnu metodu treninga. "Moja metoda ide više prema fitnesu, a njegova prema borilačkim vještinama. Mislim da Chuck podržava moju metodu treninga zbog toga što je bazirana na borilačkim vještinama i mnogo efikasnija nego tradicionalne metode te smanjuje rizik od povreda", kaže Bećić. 

Više o Samiru Bečiću čitajte ovdje. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije