Prva žena s transplantiranim srcem koja je rodila bebu u Bosni i Hercegovini

0
Radiosarajevo.ba
Prva žena s transplantiranim srcem koja je rodila bebu u Bosni i Hercegovini
Foto: Facebook / Marija Jarak i njen suprug Marin

Marija Jarak je prva žena u BiH s transplantiranim srcem koja je rodila, objavilo je Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH. 

Kako su objavili na Facebooku, rodila je kćerku Ivu. 

"Prošla je sve sa samo 14 godina. Tešku bolest, strepnje, muke i patnje. Zajedno sa njom je patila i njena porodica. A onda je nečije da omogućilo da Marija dobije novo srce i da krene u novi život.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Transplantacija se dogodila u austrijskom Innsbruck-u prije 16 godina, a srce je stiglo iz Njemačke.
Srednja škola, fakultet sve uspješno završeno, mladalački dani.

A onda se, što je i prirodno, zaljubila u svog Marina. Doživjela je i svoj najsvečaniji trenutak u životu, a to je njena svadba. Ono o čemu su maštali ona i njen Marin je beba. To, još samo taj cilj da ostvare. Bilo je sigurno stresno pa donekle i rizično da se trudnoća dovede do kraja. Ipak, desilo se. Na svijet je 23. oktobra stigla malecka Iva, a za Mariju i Marina je to bio možda i najsretniji dan u njihovim životima.

Hvala Bogu i doktorima koji su omogućili da im se ostvari njihova velika želja.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=659980846315288&set=pcb.659992766314096[/facebook]

Mi im možemo samo poželjeti svu sreću svijeta i da mala Iva bude živa, zdrava i sretna zajedno sa svojom mamom i tatom, divnim i upornim ljudima. Njihova velika ljubav je iznjedrila ono što su oduvijek željeli - bebu", napisalo je Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH. 

Kako je sama Marija Jarak rekla: "Do trenutka kad sam saznala da te nosim ispod srca čekala sam dugih 5 godina i 8 mjeseci. Bog samo zna koliko sam te željela i voljela dok si mi samo u mislima bila. Ispod srca sam te nosila 7 mjeseci. A onda si, djevojčice moja, požurila da nas upoznaš, jer ti izgleda ne voliš čekati.

Ipak, malo si više požurila pa si morala biti još 34 dana u bolnici. E to mi je čekanje najteže palo. Možda jer sam se onog dana, kad si se ti rodila, rodila i ja, tvoja mama. Hvala ti što si postala moj smisao. Hvala ti što si pokazala da si pravi mali borac, mala lavica. Hvala dragom Bogu što mi te poslao."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije