Poslušajte kako Amila Memić (11) pjeva Celine Dion (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Poslušajte kako Amila Memić (11) pjeva Celine Dion (VIDEO)

Njeno vrijeme tek dolazi. Ima samo 11 godina, a pjeva, kao da je deset starija, dubokim i prilično zrelim glasom koji, kada je slušate, postaje pravi melem za dušu, piše Avaz.ba.

Ona je Kozarčanka Amila Memić, učenica petog razreda Osnovne škole u Kozarcu kod Prijedora, u kojoj su prije dvije godine, sasvim slučajno na času engleskog jezika otkrili nevjerovatan pjevački talent ove lijepe i pametne djevojčice.

''Nastavnica me zamolila da joj otpjevam nešto na engleskom. Moj izbor je bila Celine Dion. Nastavnica je bila oduševljena, toliko da sam nakon tog pjevala i u drugim razredima. Ubrzo, roditelji su me odveli do nastavnika muzičke kulture, da vide šta on misli o mom talentu... i tako sam počela da pjevam'', priča Amila.

Priznaje da joj najviše leže balade, ali i sevdalinke. Zbog te ljubavi nedavno je u Banjoj Luci uspješno prošla audiciju za "Prvi glas sevdaha" Ne krije da bi nakon osnovne škole voljela da upiše muzičku i da se u životu bavi isključivo pjevanjem.

Njenu želju, uz nastavnika muzičke kulture Nebojšu Dragičevića, koji je u Amili prepoznao supertalent, podržavaju i njeni roditelji majka Amira i otac Zijad Memić. 

''Prije nekoliko godina otkrili smo da Amila ima izuzetno razvijen sluh i izuzetne glasovne sposobnosti. Ona voli da pjeva, trudi se... Vremenom je uz stranu muziku zavoljela i sevdah'', kaže Zijad.

On dodaje da je Amilin pjevački talent sada na pravom putu, treba samo da radi i da se usavršava.

''Nažalost, zakasnili smo na audiciju za "X factor". Žao nam je, jer mislimo da bi bila vrlo uspješna. No, ima vremena, kandidirat će se iduće godine'', kaže Zijad, uvjeren da je kćerka Amila tu muzičku crtu povukla od njegove majke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije