Poslušajte Chrisa Isaaka i 3 Doors Down u izvedbi sarajevskih srednjoškolaca

Radiosarajevo.ba
Poslušajte Chrisa Isaaka i 3 Doors Down u izvedbi sarajevskih srednjoškolaca

Sarajevski srednjoškolci Ajla Kašić (gitara), Amar Kašić (lead gitara i vokal), Arno Gunić (bass gitara), Haris Kartal (klavijature) i Vedad Hadžihasanović (bubanj) osnovali su bend 'Motivacija' koji je s radom počeo prošle godine.

Autorski rad benda još uvijek je u pripremi, no u međuvremenu su s vrlo malo materijala, kako kažu, sa svojim skromnim džeparcem, uporno radeći, uspjeli snimiti dva covera.

U kratkom periodu, bend je imao veliki broj nastupa - u Slogi, Undergroundu, Coloseumu, Centru za mlade na Grbavici, nastup na platou ispred BBI-ja, kao i veliki broj humanitarnih akcija i drugih raznih manifestacija.

Nakon svog prvog covera, obrade popularne pjesme 'Here Without You', američke rock grupe '3 Doors Down' jučer su predstavili svoj novi cover - 'Wicked Game' Chrisa Isaaka. 

''Naš je cilj pokušati vratiti rock muziku na našu muzičku scenu, u grad i državu gdje su počeli svi kultni bendovi bivše Jugoslavije. Želimo poslati mladima poruku da za njih ipak ima budućnosti u BiH i da ima i pozitivnih stvari vrijednih pažnje'', poručuju ovi mladi ljudi.

Na njihovom im putu želimo mnogo sreće i uspjeha!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije