Pomozimo hrabroj Ameli da vodi normalan život

Radiosarajevo.ba
Pomozimo hrabroj Ameli da vodi normalan život

Amela Murgić je rođena osmog marta 1988. godine, a od rođenja ima dijagnostikovanu Neurofibromatozu – Morbus von Ricklingenhausen (Neurofibromatoze su genetske bolesti, nastale  mutacijom gena). Jedanaest puta je na njoj izvršen operativni zahvat na UKC Tuzla, ali su one pokazale slab rezultat, te joj je konzilij naših ljekara predložio operativni zahvat u Republici Hrvatskoj.

Ameli su potrebne operacije, koje se u našoj regiji mogu izvesti samo u Zagrebu i koje koštaju do 8.000 KM.

Portal Radiosarajevo.ba je kontaktirao Amelu, koja nam je potvrdila da je imala 11 operacija, te da je u septembru imala prvu u Zagrebu. Za njeno liječenje, ova hrabra djevojka kaže, potrebne su još tri operacije, koje koštaju četiri do osam hiljada KM.

Pošto njeni roditelji nisu u mogućnosti da prikupe iznos, s obzirom na to da joj je otac nezaposlen, a takođe i sama pacijentica nakon završene srednje škole nije uspjela dobiti posao, ako ste u mogućnosti pomozite ovoj djevojci da vodi normalan život. 

Murgić Amela

Unikredit Zagrbačka Banka
Tekući račun: 45103191000
Žiro račun: 3386102505556618
Kontakt telefon (Murgić Amela): 061/ 960-887

Ameli možete pomoći i svojom donacijom na štandu za pomoć ovoj djevojci, koji se nalazi u centru BBI.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije