Pomozimo Elviri Muratović: Ne dozvolimo da tri djevojčice ostanu bez majke, roditelji bez kćerke

4
Radiosarajevo.ba
Pomozimo Elviri Muratović: Ne dozvolimo da tri djevojčice ostanu bez majke, roditelji bez kćerke
Foto: Pomozi.ba / Elvira Muratović

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za majku tri djevojčice koja ima karcinom dojke sa
metastazama na plućima, Elviru Muratović iz Sarajeva (Sarajevo, 26. avgust 2024.) Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Elviru Muratović iz Sarajeva, majku tri djevojčice koja ima karcinom dojke sa metastazama na plućima.

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17039, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Ona je majka djevojčica Merjem, Kanite i Amine. Dijagnoza karcinoma dojke joj je uspostavljena 2020. godine. Više od pola godine izgubila je kod dermatologa, jer su je zbog ranica na bradavicama ljekari upućivali dermatolozima.

Zahuktava se regionalna utrka u naoružavanju: Hrvatska kupuje moćno oružje vrijedno 688 miliona KM

Zahuktava se regionalna utrka u naoružavanju: Hrvatska kupuje moćno oružje vrijedno 688 miliona KM

Nažalost, nakon mamografije i biopsije saznaje da boluje od zloćudnog invazivnog karcinoma dojke. Urađena je operacija, ali ubrzo nakon operacije saznaje da se karcinom proširio na pluća, ali i na limfne čvorove.

Četiri i pol godine je na kemoterapijama. Četiri i pol godine njene djevojčice i suprug prolaze kroz
agoniju, jer se bolest ne povlači. Zahvaljujući jednom divnom gospodinu, vlasniku jedne bh. kompanije koji joj plaća odlazak u Tursku na pretrage i jednu terapiju, dolazi do napretka u njenom liječenju.

Sada su joj potrebne daljnje terapije koje koštaju 30.000 eura, a vrlo je moguće da će troškovi liječenja biti i veći. Zato joj je potrebna naša pomoć.

Pored toga što je majka, Elvira je i supruga, kćerka, prijateljica... Njen otac također vodi bitku s
karcinomom pluća i u jako je lošem zdravstvenom stanju. Ne dozvolimo da tri djevojčice ostanu bez majke, roditelji bez kćerke.

Osim poziva na broj 17039, lijepoj i skromnoj Elviri možete pomoći i donacijama putem web platforme ili žiro računa, te PayPala Udruženja Pomozi.ba.

RAČUNI ZA UPLATE

PayPal:
paypal1@pomozi.ba
(Elvira Muratović)
Za uplate iz BiH:
UniCredit Bank
338-730-22202506-52

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije