Pomozimo da Dedovići dobiju krov nad glavom

Radiosarajevo.ba
Pomozimo da Dedovići dobiju krov nad glavom
/ FOTO: Facebook.com

Trogodišnja Jasmina sa svojom braćom, Hilmom (6), Jasminom (10) iMirsadom (18), ostala je bez majke prije nešto više od dva mjeseca. Majka, kao i svaka druga, borila se za svoju djecu i vrijedno radila u pekari ali sudbina je bila takva da se danas moraju boriti kroz život zajedno sa ocem Halimom.

Međutim, kako nevolje često ne dolaze same najstariji sin Mirsad obolio od karcinoma crijeva, piše na zvaničnoj Facebook stranici udruženja “Pomozi.ba”.

Kada uđete u kuću Dedovića, kuću u kojoj žive kao podstanari, nemate šta puno vidjeti. Vidite veš koji se suši u hodniku, vodu koja curi ispod veš mašine, ispucanu sećiju i ormar na izdisaju, šporet koji lagano pucketa i grije hladne zidove na ovim zimskim minusima.

Mala Jasmina se u nedostatku majke nikako ne odvaja od svog šestogodišnjeg brata Halima. O porodici Dedović već je pisano u nekim medijima i bio je prilog na pojedinim TV kućama tako da se diglo dosta ljudi i organizacija da im se pomogne i sada se radi na pravljenju kuće u kojoj će djeca moći normalno odrastati

Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena na dovršavanje kuće, a za pomoć možete koristiti standardne račune kao i paypal account :

Transakcijski račun za uplate u BiH : 

Intesa Sanpaolo Banka BIH - 154-160-20044490-67 
Za uplate iz inostranstva : 
Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH 
SWIFT CODE:UPBKBA22 
IBAN: BA39 1541602004449067 
Udruženje "Pomozi", Brčanska 17, 71000 Sarajevo 
Svrha : Za porodicu Dedović 

Paypal : paypal@pomozi.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije