Dječak Bajro Hodžić s bolesnim ocem živi u hladnoj i neuslovnoj kući

N. K.
Dječak Bajro Hodžić s bolesnim ocem živi u hladnoj i neuslovnoj kući
Bajro Hodžić trinaestogodišnji dječak iz sela Noćajevići kod Kladnja sa svojim teško bolesnim ocem živi u neuslovnoj kući, a zimske dane dočekuju u hladnim neuslovnim prostorijama.

Ovaj odlični učenik osmog razreda Osnovne škole "Stupari" nema kao mnogi njegovi vršnjaci bezbrižno djetinjstvo, te odrasta i brine se o svom teško bolesnom ocu koji nije radno sposoban.

Kako bi ovom dječaku i njegovom ocu osigurali krov nad glavom, Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" iz Srebrenika pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za pomoć ovom dječaku.

Bajro_Hodzic_FB1.jpg - undefined

"Na samom kraju 2017. godine, pokrenuli smo inicijativu za rješavanje stambenog pitanja za trinaestogodišnjeg dječaka Bajru Hodžića i njegovog oca Muhameda Hodžića iz sela Nočajevići. Moram reći, da su među prvim reagovali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović koji su obećali osigurati sredstva za izgradnju nove porodične kuće za Hodžiće“, rekao je za Radiosarajevo.ba Zaim Bešić predsjednik Humanitarne organizacije "Budimo ljudi" iz Srebrenika.

Prema njegovim riječima, dosad im se javio i određeni broj ljudi iz dijaspore koji su spremni pomoći, te je uputio poziv i ostalim ljudima dobrog srca da se uključe u ovu akciju s obzirom na to da je nastao dodatni problem prilikom olujnog nevremena koji je uništio ionako dotrajali dio krova kuće, a koji sada prokišnjava.

"Zahvaljujući svima koji su se do sada u ovu humanu akciju rješavanje stambenog pitanja za dječaka Bajru Hodžića i njegovog oca Muhameda Hodžića, vjerujem da ćemo u što kraćem roku uspjeti omogućiti krov nad glavom ovim ljudima, a moram reći da je pokrenut proces zbrinjavanja njih dvoje u privremenom smještaju“, dodao je Bešić.

Predsjednik Humanitarne organizacije "Budimo ljudi" iz Srebrenika je pozvao sve humane i dobre ljude d ase uključe u ovu akciju, a više informacija mogu dobiti na Facebook stranici ove organizacije ili na sljedeće kontakt brojeve:

Zaim Bešić +387 60 342 4376
Mehmedalija Gavranović +387 61 652 545

Bajro_Hodzic_FB2.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije