Pomozi.ba organizuje humanitarni bazar: 'Pregršt zanimljivih stvari, cijene su simbolične'

0
Radiosarajevo.ba
Pomozi.ba organizuje humanitarni bazar: 'Pregršt zanimljivih stvari, cijene su simbolične'
Foto: Pomozi.ba / Humanitarni bazar

Udruženje Pomozi.ba u subotu, 13. maja organizuje tradicionalni Humanitarni bazar poznat po simboličnim cijenama, a što je najbitnije sav prihod od bazara namijenjen je za humanitarne aktivnosti koje Pomozi.ba sprovodi 365 dana u godini.

Na bazaru se mogu kupiti, ali i donirati dobro očuvane stvari, kao što su kućne potrepštine, knjige, odjeća, obuća… Donirane stvari će biti iskorištene za prodaju na narednim bazarima ili uručene ljudima u potrebi.

"I ovaj put svi posjetioci će moći kupiti knjigu Dječak imena Meho-Beton, autorice Jasmine Šabić u kojoj je opisala sve ono kroz šta je prolazila njena porodica u vrijeme kada su njenom bratu Mehi ljekari davali jedan posto šanse da preživi opekotine koje je zadobio nesretnim slučajem. Za donacije će biti posebna Pomozi.ba kutijica u koju će posjetioci ubacivati onoliko koliko žele za knjigu.

Guterres: 'Rat u Ukrajini ostaje otvorena rana u srcu Evrope, krajnje je vrijeme za mir'

Guterres: 'Rat u Ukrajini ostaje otvorena rana u srcu Evrope, krajnje je vrijeme za mir'

Podsjećamo, iz našeg Fonda 'Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo' uplatili smo 1.650 KM za štampanje spomenute knjige, a dječaku Mehi, sada već mladiću, pomagala je Pomozi.ba organizacija više puta za vrijeme njegovog liječenja. Ovo je jedan od načina da našim mališanima diljem BiH pomognemo u ostvarenju snova, jer je Fond 'Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo' i osnovan s tim ciljem", saopćili su iz Pomozi.ba.

Fond možete podržati pozivom na broj 17013 kojim donirate 2 KM, kao i uplatama putem web stranice www.pomoziba.org ili naših žiro računa.

Udruženje Pomozi.ba bazar organizuje jednom mjesečno, a sva sredstva prikupljena na ovaj način usmjeravaju se ka socijalno ugroženim i oboljelim ljudima u našoj zemlji.

Humanitarni bazar biće održan na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8 u Sarajevu, a radno vrijeme je od 10h do 17h.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije