Ovo je objava o jednom od najdivnijih projekata u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je objava o jednom od najdivnijih projekata u BiH
Print Screen / Projekt "Moja kosa tvoja kosa"

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" objavilo je na svom Facebook profilu dirljivu vijest. Njihov projekt "Moja kosa tvoja kosa" zahvaljući divnim ljudima i odzivu samo u ovoj godini vratili su osmijeh mnogoj djeci.

U nastavku njihov post prenosimo u cijelosti:

"Ovo je objava o jednom od najdivnijih projekata u BiH, ali i u cijelom regionu.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Ovo je objava o hrabrosti.
Ovo je objava o ljubavi.
Ovo je objava o traganju za izgubljenim dijelom sebe.
Ovo je objava o posvećenosti.
Ovo je objava o projektu #mojakosatvojakosa

U našoj vlasuljarskoj radionici svakog dana se trudimo opravdati povjerenje preko 8.000 donatora kose, kojima smo do neba zahvalni na ovom nesebičnom činu.

Zahvaljujući njima do sada smo uručili preko 50 perika i zauzvrat dobili 50 000 000 čestica čiste sreće, 50 najljepših i najiskrenijih osmijeha.
Samo u ovoj godini (a još nije ni završila) izradili smo 8 perika i prepravili 4 postojeće, koje su otišle u Zenicu, Bugojno, Banja Luku, Ljubuški, Tuzlu, Turbe, Bihać i Sarajevo.

Zahvaljujući projektu "Moja kosa, tvoja kosa" djeca oboljela od raka i djeca sa alopecijom u BiH imaju priliku dobiti potpuno besplatno svoju periku od prirodne kose, rađenu po mjeri i prema modelu njihove frizure prije gubitka kose što prije toga nije bilo moguće.

Da bismo sve ovo uspjeli osim kose, kao osnovnog resursa, potrebno je još mnogo repromaterijala kako bi na kraju dobili gotovu periku. Ukoliko nam želite pomoći da projekat "Moja kosa tvoja kosa" nesmetano funkcioniše kliknite na link OVDJE i podržite ga svojom donacijom", poručili su iz Srce za djecu oboljelu od raka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije