Ovakve priče volimo: Nermina i sestra Magdalena zagrlile se u dobru koje čine

3
Radiosarajevo.ba
Ovakve priče volimo: Nermina i sestra Magdalena zagrlile se u dobru koje čine
FOTO: Facebook / Nermina i sestra Magdalena

Na Facebook stranici humanitarne organizacije "Pomozi.ba" objavljena je divna priča o Nermini i Magdaleni koje pomažu volontiranjem organizaciji i mogu biti primjer ostalima.

"Nermina Crnić kaže da je odavno imala ogroman nijet da učini nešto za Pomozi.ba, pa je sa svojim sinom volontirala u Restoranu dobre volje, a potom nam se javila i u 'Kuću dobra' da svoj talenat podijeli sa drugima – nauči volontere kako da rade dekupaž na predmetima koje ćemo ponuditi kupcima na bazaru i sredstva od prodaje usmjeriti u humanitarne svrhe.

Sestra Magdalena nas je omađijala svojom upornošću da angažuje odrasle volontere koji će redovno posjećivati naše najugroženije korisnike u njihovim domovima. Svakom korisniku kojeg smo nedavno skupa posjetili, sestra Magdalena pronašla je volontera koji će u svojim obilascima učiniti ono što je potrebno - otići u prodavnicu, izvesti u šetnju, razgovarati, slušati. Volontera fizioterapeuta povezala je sa mladim čovjekom koji je ostao bez nogu.

Nermina i sestra Magdalena su se ove subote u našoj 'Kući dobra' susrele i zagrlile u dobru koje čine.

'Duše su poput mobilizirane vojske. One koje su srodne - sastaju se, a one koje nisu razilaze se'", navodi se na stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije