Nikola Zekić: Vanserijski teniski talenat iz Zvornika

Radiosarajevo.ba
Nikola Zekić: Vanserijski teniski talenat iz Zvornika

Nikola Zekić, koji ima svega osam godina i 11 mjeseci vanserijski je teniski talenat i zvanično će preuzeti vodeću poziciju u Republici Srpskoj u konkurenciji dječaka do 10 godina.

Nikola je član Teniskog kluba “Vidikovac” iz Zvornika, a takmiči se za klub “Top Spin” iz Bijeljine.

"Kao i obično, cijela porodica je gledala Novaka Đokovića, pa me jednom Nikola zamolio da mu kupim reket. Vidio sam, kada udari lopticu, da ima smisla pa sam mu ubrzo kupio veći, pa još veći reket i tako je počelo", priča Nikolin otac Goran.

Uslijedio je odlazak u Teniski klub “Top Spin”, gde su Nikolu odmah primjetili kao velikog talenta, jer je osvojio prvi klupski turnir. Uslijedila su zvanična takmičenja, na kojima je Nikola uglavnom pobjeđivao.

"Osvojio sam Meridijan kup u Banja Luci, u dva navrata Otvoreno prvenstvo Doboja. Bio sam drugi na Mastersu u Prijedoru i treći na prvenstvu Republike Srpske. Na svim tim turnirima igrao sam u konkurenciji desetogodišnjaka", kaže Nikola.

Plan je da iduće godine bude najbolji na prvenstvu Bosne i Hercegovine, a prvo internacionalno iskustvo tražit će na Međunarodnom prvenstvu u Puli, koje je nezvanično prvenstvo svijeta za djecu do deset godina, i za koji je već dobio pozivnicu.

Veliki broj talentovanih dječaka u Zvorniku trebao bi da opredijeli lokalnu zajednicu da im pomogne, kako bi još brže napredovali i doprinijeli da grad na Drini dobije odlične takmičare u još jednom sportu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije