Nijedno dijete bez paketića!

Radiosarajevo.ba
Nijedno dijete bez paketića!

Djeca se najviše raduju praznicima, raduju se Djeda Mrazu i paketićima. No, neka nažalost nisu u mogućnosti da osjete tu radost, ali su praznici i prilika za humanost...

Stoga će Udruženje Ruku na srce, koje okuplja studente Univerziteta u Sarajevu i iza kojeg je mnogo uspješnih projekata kojima je glavni cilj pružanje pomoći socijalno ugroženim porodicama, treći put zaredom realizirati projekat Nijedno dijete bez paketića.

"Ovo je naš najdraži projekat. Cilj je da se naprave paketići za svu djecu iz socijalno ugroženih porodica Kantona Sarajevo. Do sada je projekat bio veoma uspješan i to nas je motivisalo da se pripremimo još bolje nego prethodne dvije godine.

Planiramo obradovati 400 mališana i pomoć stiže sa svih strana", rekla je za Radiosarajevo.ba Jasmina Mahmutagić, članica upravnog odbora Udruženja Ruku na srce. 

Građani pomažu udruženju, svakodnevno doniraju igračke, slatkiše i školski pribor. Akcija traje do 15. decembra, tako da svi oni koji žele još uvijek mogu pomoći u realizaciji. 

Zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 061-377-786 i mail rukunasrce@gmail.com.

Dodjela paketića, igrokaz i novogodišnja predstava će se održati u Domu mladih 29. decembra. 



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije