Mundijal 2014: Nigerija i Iran sutra po drugi put odmjeravaju snage

Radiosarajevo.ba
Mundijal 2014: Nigerija i Iran sutra po drugi put odmjeravaju snage

Reprezentacije Irana i Nigerije, koje se na ovogodišnjem Mundijalu bore u grupi F zajedno sa Bosnom i Hercegovinom i Argentinom, sastaju se sutra u drugom susretu ove grupe, koji je ujedno i drugi ukupni okršaj u historiji ove dvije reprezentacije, javlja novinar Anadolu Agency (AA). 

Nigerija i Iran do sada su odigrali samo jedan prijateljski meč, a to je bilo 28. januara 1998. godine u Hong Kongu, kada je afrička ekipa slavila sa minimalnih 1- 0. 

Njihov susret na Svjetskom prvenstvu u Brazilu počinje sutra u 21 sat na Da Baixada Areni sa kapacitetom od 38.533 ljudi, koja se nalazi u brazilskom gradu Ciritibi. Pravdu će dijeliti sudija iz Ekvadora Carlos Vera. 

"Super orlovi" inače, ove godine po peti put učestvuju na Svjetskom prvenstvu, a od ukupnih 14 utakmica sa svjetskih prvenstava zabilježili su četiri pobjede, dva remija i osam poraza. Nigerija je također, postigla 17, a primila 21 pogodak. Pored Irana, Nigerija je od azijskih ekipa igrala i sa Južnom Korejom, a susret je okončan neriješeno. 

Iran, s druge strane, četvrti put se takmiči na Mundijalu, a u ukupno devet susreta bilježi jednu pobjedu, dva remija i šest poraza. Reprezentacija Irana također, je zabilježila šest u protivničkoj, te 18 golova u vlastitoj mreži. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije