Mensur Ćorić: Jedan od najtalentovanijih biciklista u regionu

Radiosarajevo.ba
Mensur Ćorić: Jedan od najtalentovanijih biciklista u regionu

Mensur Ćorić sigurno je jedan od najperspektivnijih i najtalentovanijih biciklista u regionu. Ovaj devetnaestogodišnjak biciklista tuzlanskog kluba ‘Zmaj od Bosne', u svojoj sedmogodišnjoj biciklističkoj karijeri je ostvario brojne izuzetne rezultate. Takođe, Ćorić je i član biciklističke reprezentacije BiH.

Mensur je ovogodišnji prvak države u brdskoj kategoriji, pobjednik Premijer lige u svojoj kategoriji (U23), pobjednik u obje međunarodne trke organizovane od strane BK Zmaj od Bosne – ispred svoje države.

A obzirom na to da je sport u BiH obilježen sve slabijom podrškom, te samim tim je klubovima i vrhunskim sportistima otežano usavršavanje, kao i samo prisustvo i natjecanje na inostranim takmičenjima, tako je i za ovog devetnaestogodišnjaka veliki hendikep nemogućnost pokazivanja svog pravog potencijala široj biciklističkoj javnosti. Međutim, on ipak, bez obzira na nedostatak podrške, uspijeva ostvariti vanserijske rezultate. Poznat je kao hrabar, karakteran i snalažljiv biciklista, odnosno biciklista sa osobinama koje ga mogu dovesti do nivoa vrhunskog bicikliste.

Njegov trener, Hajrudin Trle, poznati i svjetski priznati biciklista sa 43-godišnjim iskustvom, za Ćorića kaže: “Mensur je virtuoz u ovom sportu. U svojoj dugogodišnjij karijeri odgojio sam mnoge bicikliste, a Mensur je jedan od najboljih i najvrijednijih sa kojima sam radio. Zaista je jedan od upornijih sportista, koji sam traži treninge i trke, te i kroz to vidim da mu je biciklizam i više od sporta. Kada bi Mensur imao pravu podršku koja dolikuje sportistima ovakvog ranga, ili kada bi bio član kluba koji ima mogućnosti nastupa na renomiranim takmičenjima, Mensur Ćorić bi mnogo postigao, čak do samog vrha, uvjeren sam”, kazao je Mensurov trener, i dodao:

“Na veliku žalost, današnja situacija tjera perspektivne sportiste da svoju egzistenciju obezbjeđuju mimo sporta, pa tako oni nestaju sa sportske scene i bivaju trajno izgubljeni”. Nadamo se da će i u ovakvom vremenu naći se instanca koja će prepoznati uistinu poseban talenat ovog mladog bicikliste i time mu omogućiti dugogodišnju biciklističku karijeru, kojom će osvjetlati obraz bosanskohercegovačkog sporta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije