Mala armija velikih ljudi: Na Kolačijadi prikupljeno 13.000 KM za liječenje Merjem Begić

0
FENA
Mala armija velikih ljudi: Na Kolačijadi prikupljeno 13.000 KM za liječenje Merjem Begić
Fena / Kolačijada u Velikoj Kladuši

Članice nekoliko kladuških udruženja organizirale su kolačijadu kako bi prikupile novčana sredstva za liječenje Merjem Begić, dvadesetjednogodišnje studentice iz Bihaća, koja već godinu dana vodi tešku borbu s lajmskom bolešću i hroničnom boreliozom. Ova humanitarna akcija naišla je na veliki odziv građana, a prikupljeno je 13.151 KM.

Merjem Begić, porijeklom iz Velike Kladuše, prije nekoliko godina se preselila s porodicom u Bihać, gdje trenutno živi i studira na Fakultetu zdravstvenih studija. Njena zdravstvena bitka zahtijeva dugotrajno i skupo liječenje, zbog čega su članice udruženja odlučile pomoći organizacijom kolačijade, koja je okupila mnoge građane dobre volje.

Organizatori su zahvalili udruženjima koja su podržala akciju, među kojima su "Sutra je novi dan", "Merjem", "Ašik kaldrma" i domaćini kolačijade, Udruženje žena "Hasnija". Posebno su istaknuli zahvalnost Udruženju žena Mala Kladuša i udruženju "El-Verd" koji su donirali značajne novčane priloge.

Raste broj smrtno stradalih: Pronađeno još jedno tijelo na području Jablanice

Raste broj smrtno stradalih: Pronađeno još jedno tijelo na području Jablanice

"Našoj Merjem želimo brzo ozdravljenje i da nastavi tamo gdje je stala. Mala armijo velikih ljudi, od srca hvala!", poručili su organizatori iz Udruženja Kladuščanki "Hasnija", koji su pokrenuli ovu inicijativu.

Akcija je još jednom pokazala solidarnost i zajedništvo građana Velike Kladuše, koji su se ujedinili kako bi pomogli svojoj sugrađanki u njenoj borbi za zdravlje.

Ako želite donirati za liječenje Merjeme Begić, informacije možete pronaći na linku OVDJE

Kladuščani su zaista ljudi velikog srca <3

Posted by Radio Velika Kladuša on Friday, October 11, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije