Maid Hećimović na X Factoru: 'Balkan u malom'

Radiosarajevo.ba
Maid Hećimović na X Factoru: 'Balkan u malom'

Među brojnim kandidatima iz Bosne i Hercegovine koji su nastupili na muzičkom showu 'X Factor Adria', našao se i Maid Hećimović, koji se predstavio pjesmom Zdravka Čolića.

Jedna od članica žirija, Kristina Kovač, Maidov je nastup ocijenila fenomenalnim, nazvavši ga 'Balkan u malom', dok Emina Jahović, koja Maida poznaje iz takmičenja ZMBT televizije Hayat, nije krila oduševljenje njegovim nastupom.

Željko Joksimović je ovom prilikom kazao kako će Maid biti zvijezda, jer već ''počinje ga već nervira''.

Sa jednoglasnom odlukom žirija, Maid je sa lakoćom ostvario prolaz u sljedeću fazu takmičenja – boot camp.

A da je osim žirija osvojio i gledatelje ispred malih ekrana, pokazuje i podatak da je Maidov video klip sa audicije u manje od 24 sata na YouTubeu pregledan više od 100.000 puta. 

Inače, Maid ima 29 godina, dolazi iz Orašja, za sebe kaže da je vječiti student žurnalistike. Iako nikada nije pohađao muzičku školu, niti školovao svoj glas, muzika je nešto s čim se rodio i sa čim živi 24 sata dnevno. 

U nastavku možete pogledati snimak Maidovog nastupa u duetu sa popularnom makedonskom pjevačicom Kalopi, u finalu takmičenja ZMBT Hayat televizije, na kojem je osvojio drugo mjesto. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije