Ma, bravo: Djevojčica Nađa (7) iz Sarajeva mijenja svijet na bolje - budite dio njene humane misije

2
Radiosarajevo.ba
Ma, bravo: Djevojčica Nađa (7) iz Sarajeva mijenja svijet na bolje - budite dio njene humane misije
Foto: Pomozi.ba / Nađa i njene rukotvorine

Djevojčica Nađa koja ima samo sedam godina može poslužiti kao pravi primjer i mnogima koji su stariji od nje.

Naime, djevojčica u slobodno vrijeme pravi rukotvorine, a u nedjelju, 11. juna na sarajevskom Vilsonovom šetalištu prodavat će svoje radove. Novac koji prikupi tom prilikom, donirat će za liječenje oboljelih građana.

Udruženje Pomozi.ba podijelilo je više informacija o ovoj akciji:

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

"Ovo je Nađa i sa samo sedam godina ona već mijenja svijet na bolje! Svi joj se u tome možemo pridružiti u nedjelju na sarajevskom Vilsonovom šetalištu!

Svoje rukotvorine koje pravi u slobodno vrijeme, Nađa je odlučila podijeliti sa drugima i od njih uraditi nešto korisno! Njih će, uz igračke, sokove i slatkiše prodavati u nedjelju od 11 do 16 sati, a sav novac koji bude prikupljen u Pomozi.ba kutijici, po njenoj želji bit će namijenjen za liječenje oboljelih građana. U ovoj divnoj ideji podržali su je brat Dani i njeni roditelji koji će joj pomoći da u nedjelju sve prođe baš onako kako je i zamislila.

Ovakve stvari su dokaz da su mali ustvari mnogo veći ljudi od nas odraslih... Zato, ako budete blizu, obavezno svratite u nedjelju na Vils. Nađa i Dani imat će svoj štand u blizini kafića Tito. Sve što od njih budete htjeli kupiti platit ćete onoliko koliko želite, a tim novcem ćemo zajedno nekoga učiniti sretnim", poručili su iz Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije