Ljepotica u Manausu: Azuri u sjajnoj utakmici savladali Gordi Albion (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Ljepotica u Manausu: Azuri u sjajnoj utakmici savladali Gordi Albion (FOTO+VIDEO)
/ FOTO: EPA

Fudbaleri reprezentacije Italije savladali su kolege iz selekcije Engleske u derbi susretu prvog kola Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Azuri i Gordi Albion snage su odmjerili u okviru snažne grupe D u kojoj nastupaju Kostarika i Urugvaj.

Gledaoci u Manausu vidjeli su pravu ljepoticu, bila je to jedna od najzanimljivijih utakmica na Mundijalu, a pobjeda je pripala prvaku svijeta iz 2006. godine. 

Poveli su Italijani u 35. minuti. Nakon jednog kornera, Andrea Pirlo majstorski je loptu pustio za Claudija Marchisija, a ovaj odličnim udarcem svoj tim dovodi u vodstvo.


No, već u narednom napadu Englezi su izjednačili. Pogodio je Daniel Sturidge na asistenciju Waynea Rooneya. 1:1 bio je rezultat prvog dijela igre.

Na otvaranju nastavka, Italijani ponovo dolaze u vodstvo. Pogodio je Mario Balotelli u 50. minuti.

Preuzeli su, potom, Englezi kontrolu igre, prijetili su i napadali, ali ni Italijani nisu bili bez prilika. No, rezultat se nije mijenjao. 

Vrijedna pobjeda Azura koji sada imaju širom otvorena vrata za osminu finala s obzirom na iznenađujući trijumf Kostarike nad Urugvajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije