Lijepe vijesti: Udruženje Pomozi.ba otvorilo novi Restoran dobre volje u Zenici

3
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti: Udruženje Pomozi.ba otvorilo novi Restoran dobre volje u Zenici
Foto: Pomozi.ba / Otvorenje novog restorana dobre volje u Zenici

Udruženje Pomozi.ba otvorilo je još jedan Restoran dobre volje, ovaj put u Zenici, na adresi Travnička cesta 40.

U prostoru od 150 metara kvadratnih, u ugodnom restoranskom ambijentu, socijalno-ugroženo stanovništvo urbanog i ruralnog područja grada moći će koristiti uslugu restorana, kako lično na adresi, tako i dostavom na kućnu adresu. Na samom početku, tim iz Zenice će pripremati više od 30 obroka dnevno. Radno vrijeme Restorana dobre volje je od 07:00 do 15:00, a podjela obroka se vrši od 11:00 do 14:00 sati.

Podsjećamo, u kuhinjama humanitarne organizacije Pomozi.ba u Sarajevu, Travniku i Bihaću u sklopu projekta "Obrok za sve" svaki dan se pripremi oko 1.000 obroka za socijalno ugrožene osobe koje najčešće žive na granici siromaštva. U spomenutim gradovima otvoreni su restorani dobre volje, a obroci se također pripremaju i u Pomozi.ba kuhinji na Čengić Vili.

U ovom dijelu BiH sve više djece oboljelo od morbila - sva zaražena djeca nevakcinisana

U ovom dijelu BiH sve više djece oboljelo od morbila - sva zaražena djeca nevakcinisana

Iz Pomozi.ba organizacije ističu da im je jako bitno da se korisnici Restorana dobre volje osjećaju ugodno i da ne osjećaju stid što su prinuđeni tražiti besplatan obrok.

Tople i ukusne obroke koje svakodnevno pripremaju, nose na vrata starih i iznemoglih građana u Sarajevu, Varešu, Visokom, Brezi, Travniku, Vitezu, Donjem Vakufu, Skender Vakufu/Kneževu, Kotor Varoši, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Cazinu, Kozarskoj Dubici, Prijedoru, a od danas i u Zenici.

Dobri ljudi, telefon u ruke: Spasimo život mlade majke Ajle (31)

Dobri ljudi, telefon u ruke: Spasimo život mlade majke Ajle (31)

Projekat "Obrok za sve" je stalni i jedan od najvećih projekata Pomozi.ba organizacije, a može se podržati pozivom na broj 17001 i tim putem donirati 2 KM ili jedan obrok. Novčane donacije su moguće i putem web platforme www.pomoziba.org ili njihovih standardnih bankovnih računa.

U sklopu ovog projekta Pomozi.ba pruža podršku i manjim lokalnim kuhinjama, kako bi ojačali njihov status u lokalnoj zajednici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije