Kako su proteklog vikenda igrali Papetovi Zmajevi

Radiosarajevo.ba
Kako su proteklog vikenda igrali Papetovi Zmajevi

U vikendu iza nas bili smo uskraćeni za golove naših reprezentativaca, a od pozitivnih vijesti vrijedi izdvojiti Begovićev šesti meč bez primljenog gola, te asistenciju Hajrovića u gradskom derbiju protiv Zuricha, piše portal Reprezentacija.ba.

Golmani:

Jasmin Fejzić - Naš rezervni golman koji brani u njemačkoj "Cvajti" za Aalen, također je sačuvao mrežu netaknutu u posljednjem kolu svoga tima. Aalen je na svom terenu odigrao 0:0 protiv Sandhausena.

Asmir Begović - Begovićev Stoke City je gostovao kod Hull Citya, a mreže su mirovale sve do posljednjeg sudijskog zvižduka. Naš Zmaj je bio najbolji pojedinac susreta i nastavio je sa pružanjem vrhunskih partija u Premiershipu. Zaista je posebno zadovoljstvo gledati ga kako brani.

Odbrana:

Ermin Bičakčić - Za ekipu Braunschweiga je sve izvjesniji povratak u 2. ligu Njemačke. U subotu je Bičakčićev tim gostovao kod Augsburga gdje su poraženi sa 4:1. Ermin Bičakčić je sa maskom na glavi odigrao svih 90 minuta za svoj tim. Podsjetimo, Ermin je trebao ići na operaciju zbog slomljenog nosa, no upravo zbog utakmice protiv Augsburga je termin operacije pomjeren.

Sead Kolašinac
- Kolašinac je započeo meč između Schalkea i Freiburga od prve minute i bio veoma dobar na terenu. U nekoliko navrata je spriječavao protivničke napade. Schalke je trijumfovao sa 2:0, a Kolašinac je odigrao svih 90 minuta.

Boris Pandža - Gornik Zabrze je imao priliku protiv Lechie Gdiansk da pobjedom dodatno poveća šanse na putu ka eventualnom osvajanju poljske Ekstraklase. Ipak, gosti su izdržali i uspješno ukrotili pokušaje Gornika. Rezultat je na kraju završio podjelom bodova, 0:0. Boris Pandža je bio jedan od boljih u redovima Gornika, a odigrao je svih 90 minuta. Gornik je aktuelni lider šampionata.

Toni Šunjić - U Ukrajni je polusezona završena prije dvije sedmice. Naš reprezentativac Toni Šunjić je jučer proslavio svoj 25. rođendan i ovim putem mu čestitamo.

Mensur Mujdža
- Trenira individualno, povratak se očekuje početkom naredne polusezone.

Emir Spahić
- Kapiten naše reprezentacije je propustio susret između Bayera i E. Frankfurta gdje su gosti priredili veliko iznenađenje i odnijeli puni plijen iz Leverkusena (0:1). Spahić je utakmicu propustio zbog zarađenog crvenog kartona. Ovim porazom Bayer je smanjio svoje šanse u utrci sa Bayernom za titulu prvaka Njemačke.

Ervin Zukanović - Iako se oporavio od povrede, nije nastupio u utakmici protiv Anderlechta. Njegov povratak očekujemo u skorijem periodu.

Avdija Vršajević
- U Hrvatskoj se jučer igrao derbi susret HNL-a između Hajduka i Rijeke. Naš Zmaj, Vršajević je susret započeo od prve minute, a zamijenjen je početkom drugog poluvremena. Hajduk je remizirao rezultatom 2:2.

Ognjen Vranješ -
U potrazi za novim klubom, nakon raskida ugovora sa ruskom Alanijom.

Vezni red:

Sejad Salihović: Hoffenheim je u posljednjem meču ponovo pokazao da zna biti izuzetno neugodan protivnik za svaku ekipu. U subotu je to osjetila momčad Borussije Dortmund, koja je u Sinsheimu gubila sa 2:0, ali su do kraja susreta uspjeli poravnati rezultat na 2:2. Sejad Salihović je utakmicu započeo sa klupe za rezerve, a u igru je ušao u 69. minuti.

Adnan Zahirović - Prelazak u ekipu Bochuma je bio pogrešan korak za našeg veznjaka. Zahirović još nije dobio pravu priliku u ovoj ekipi. Presjedio je na klupi za rezervne igrače i posljednji susret u kojem je Bocum poražen sa 0:4 od Union Berlina.

Elvir Rahimić - Polusezona u Premijer ligi Rusije je završena proteklog vikenda. CSKA je nakon poraza od češke Viktorije potvrdio da se u posljednjem periodu nalaze u nezavidnoj formi. Igraju dosta loše, bez kreativnosti u završnici napada. Vidjećemo hoće li se u nastavku sezone situacija kod Rahimićevog kluba promijeniti.

Zvjezdan Mismović - Zbog povrede zarađene u revanš susretu finala Kupa, pauzirati će oko tri mjeseca. Pojavile su se glasine o mogućem prelasku Misimovića u redove F.K. Sarajevo, no Misimović je za Reprezentacija.ba portal potvrdio da od toga nema ništa.

Miralem Pjanić - Roma svoju ligašku utakmicu igra večeras protiv Milana na San Siru.

Senad Lulić - Odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Lazija nad Livornom rezultatom 2:0. Povratak Miroslava Klosea je obilježio ovaj susret, a upravo je Klose postigao oba gola za "Nebeskoplave". Njegov povratak bi mogao biti ključan za ekipu Lazija u nastavku sezone.

Izet Hajrović - U gradskom derbiju između Zuricha i Grasshoppersa, bh. reprezentativac Izet Hajrović je upisao asistenciju. Utakmica je završena bez pobjednika rezultatom 1:1.

Miroslav Stevanović
- Sličan problem u Elcheu ima kao i Zahirović u Bochumu. Prema informacijama iz Španije, moguć je Stevanovićev povratak u redove Seville počekom januara.

Edin Višća - Istanbull BB igra odlično u 2. ligi Turske. Jučer su sa 4:0 porazili Gaziantep BB i time nastavili tijesnu borbu za prvo mjesto. Višća je odigrao svih 90 minuta.

Haris Medunjanin
- Prije mjesec dana smo najavili buđenje "Sokolova". Ta konstatacija se potvrdila tačnom, jer Medunjaninov Gaziantepspor u posljednje vrijeme igra sjajno. Četvrtu uzastopnu pobjedu su ostvarili porazivši ekipu Kayserispora sa 2:1. Medunjanin je odigrao svih 90 minuta i pružio veoma dobru partiju.

Zoran Kvržić
- Već smo kazali da se hrvatski derbi susret između Hajduke i Rijeke završio rezutlatom 2:2. Zoran Kvržić je ovaj meč započeo sa klupe za rezerve, jer nije bio u potpunosti spreman. Kek ga je ubacio u igru u 63. minuti meča, no izdržao je svega par minuta i morao je ponovo van igre, jer se povreda obnovila. Nadamo se da će se Kvržić što prije u potpunosti oporaviti.

Napad:

Edin Džeko - Džekin Manchester City je nakon pobjede nad Bayernom, nastavio sa dobrim partijama u Premiershipu. Sa visokih 6:3 su porazili londonski Arsenal i ovom izvedbom su pokazali da trenutno imaju jedan od najboljih napada u Europi. Mnoštvo kreativnosti i vrhunska tehnička potkovanost, no ne treba trošiti riječi, rezultati to najbolje kazuju. Džeko nije ulazio u igru.

Vedad Ibišević - Wolfsburg je sa 3:1 slavio protiv nemoćnog Stuttgarta. Ibišević je igrao do 83. minute, kada ga je zamijenio Abdellaoue. Upraov je Ibišević asistirao kod jedinog gola za Stuttgart koji je postigao Werner. Momčad Stuttgarta nema dovoljno kvalitetan igrački kadar, posebno se to odnosi na vezni red. Kada to uzmemo u obzir i uporedimo Ibiševićih 9 golova do sada, onda možemo potvrditi da Vedo ima mnogo teži posao, od ostalih, protivničkih napadača u Bundesligi.

Pomenimo i odlične nastupe potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Dino Arslanagić je bio veoma dobar u pobjedi Standarda nad Genkom rezultatom 3:1. Bio je ovo tek deseti primljeni gol za ekipu Standarda u dosadašnjih 19 kola belgijske Jupiler lige. Arslanagić se zahvaljujući dobrim partijama ustalio na poziciji stopera, iako je to najjača karika momčadi Standarda koja se trenutno nalazi na prvom mjestu sa  4 boda više od drugoplasiranog Anderlechta.

Također vrijedi izdvojiti i Muamera Tankovića, osamnaestogodišnjeg napadača U-21 tima Fulhama. O njegovom učinku ove sezone smo pisali prije par dana. Trenutno je najbolji strijelac ekipe sa 8 golova i Fulham unatoč teškoj konkurenciji zauzima također lidersku poziciju u Barclays U-21 Premier ligi Engleske, piše u analizi portala Reprezentacija.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije