Južna Koreja i Rusija remizirale u najdosadnijoj utakmici Mundijala (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Južna Koreja i Rusija remizirale u najdosadnijoj utakmici Mundijala (FOTO+VIDEO)
/ FOTO: EPA

Reprezentacije Južne Koreje i Rusije remizirale su u posljednjoj utakmici prvog kola na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Bio je tu susret grupe H, ujedno i jedna od najlošijih utakmica dosadašnjeg dijela takmičenja. Konačan rezultat bio je 1:1.

Skoro ništa zanimljivo nije se moglo zabilježiti u prvom dijelu ove utakmice. Tek po jedan ili dva pokušaja na obje strane, bez onih velikih prilika za postizanje golova. 

Nešto od pravog fudbala vidjeli smo u drugom dijelu drugog poluvremena. Defanzivna Rusija gol je primila nakon velike greške golmana Igora Akinfeeva u  68. minuti. Rezervista  Keun Ho Lee je šutirao, a golman CSKA iz Moskve obrukao se ispustivši loptu u mrežu.


0 -1 Russia vs S.Corea Super Fantastic goal... by vranovcir
Napravio je, potom, Fabio Capello dvije izmjene. U igru je uveo Alana Džagoeva i Aleksandra Kerzhakova. Upravo je sjajni dvojac kreirao priliku za poravnanje rezultata. Strijelac je bio Kerzhakov, a igrao se 71. minut.


Alexander Kerzhakov Goal - Russia vs South... by FotballGoalsHD
Napali su Rusi konkretno do kraja meča, imali nekoliko izglednih prilika, ponovo uglavnom preko rezervista, ali promjene rezultata nije bilo. Ostalo je, dakle, 1:1.

Ovaj rezultat najviše bi mogao odgovarati selekciji Alžira koja je danas poražena od Belgije (1:2) u prvom meču grupe H.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije