Jeneta Šabić poslala emotivnu poruku: "Budite hrabri, borite se, osmijeh na lice..."

3
Radiosarajevo.ba
Jeneta Šabić poslala emotivnu poruku: "Budite hrabri, borite se, osmijeh na lice..."
Foto: Facebook / Jeneta Šabić

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je u oktobru 2022. godine hitni apel za Jenetu Šabić, diplomiranu pravnicu iz Zenice koja boluje od leukemije, a nakon uspješne transplatacije oglasila se i mlada Zeničanka.

Na svom Facebook profilu poslala je emotivnu poruku, govorila je o tome kakao je njen strah uvijek bio da boluje od raka i da se na kraju morala suočiti sa svojim, kako kaže, najvećim strahom.

Na svu sreću njen slučaj je imao pozitivan kraj, ali je svim borcima koji se bore sa ovom okrutnom bolešću poslala ohrabrujuću poruku.

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Njenu objavu, uz prethodnu dozvolu, prenosimo u cijelosti.

"Dugo sam razmišljala da li da postavim ove fotografije, ali sam ipak odlučila da to učinim. Leukemija mi je život promijenila na toliko mnogo načina, ali svaki od njih je bolji od prethodnog.

Želim da kažem da sam se uvijek bojala da ću oboljeti od raka i to je bio strah o kojem nikom nisam pričala. Trenutak kad sam se suočila sa svojim najvećim strahom je trenutak kad sam se počela naglo mijenjati, više me nisu nervirale sitnice, više nisam prelazila preko sebe, više sam počela da cijenim sebe i tako naučila da ništa nije vrijedno zdravlja.

Za one koji prolaze kroz nešto slično ili isto- budite hrabri, borite se, osmijeh na lice i vjera u Boga!

Posebno za moje žene koje ostanu bez kose, imam samo da kažem - narasti će nova, možda kao kod mene u drugoj boji najbitnije je ostati duhom jaka i ne posustati nikada!", poručila je hrabra Zeničanka na svom Faceboook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije