Independent: Pjanić bi mogao biti zvijezda SP u Brazilu

Radiosarajevo.ba
Independent: Pjanić bi mogao biti zvijezda SP u Brazilu

Britanski list Independent objavljuje listu od 100 fudbalera koji bi mogli biti zvijezde na predstojećem Svjetskom prvenstvu i objavljuju u svom printanom izdanju biografije nogometaša s njihove liste. Na 89. mjesto uvrstili su Miralema Pjanića, fudbalera Rome i člana bh. selekcije, te ga opisali kao potencijalnu najveću zvijezdu SP u Brazilu.

Pjanića je novinar Independenta opisao kao izuzetnog veznog igrača koji je u Evropi postao hit nakon što je iz Lyona prešao u Romu, prenosi novinska agencija Patria.

''Svojim igrama s pravom privlači pažnju velikana kao što su Barcelona i Manchester United. On je pomogao Romi u njihovim dobrim igrama. Uvijek je blizu novinarskih mikroskopa, posebno kada je odabrao da igra za BiH i kada je uzeo njihov pasoš'', stoji u tekstu, javlja NAP.

Također je navedeno kako je Pjanić morao čekati osam mjeseci kako bi dobio bh. državljanstvo te da je tada prošao kroz razna iskušenja.

''On je otišao srcem igrati za svoju zemlju i uz napadača Manchester Cityja Edina Džeku uživa status najveće zvijezde bh. tima. On bi mogao biti najveće iznenađenje u Brazilu'', dodali su u tekstu Independenta.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije