Igor Laikert poslao poruku: Vidimo se u Sočiju!

Radiosarajevo.ba
Igor Laikert poslao poruku: Vidimo se u Sočiju!

Najbolji bosanskohercegovački skijaš Igor Laikert uspješno je otvorio novu sezonu. Ovaj uporni mladić već godinama je prisutan na svjetskoj skijaškoj sceni, strpljivo radi i čeka svoju priliku za pravi rezultat.

A skijaš je u našoj zemlji teško biti. Paradoksalno do kraja, ali olimpijska zemlja dječacima i djevojčicama nudi minimum uvjeta za kvalitetan rad i napredak pa su ozbiljnije treninge i takmičenja pogotovo, naši mladi skijaši prinuđeni odrađivati u drugim zemljama. 

Kako u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kaže Laikert, sezona je za njega počelo dobro, čak i bolje nego što je mogao pretpostaviti.

''Sezona počela bolje nego očekivano i vidi se na rezultatima i tehnici da sam zadaću preko ljeta radio dobro. Dajem svoj maksimum svaki dan i imam zadani cilj, idem prema njemu, a uvijek ima uspona i padova. Nadam se usponima i pozitivnoj sezoni, možda i najboljoj dosad'', govori Igor Laikert za naš portal.

''Teško je zaraditi novac''

Dodaje da se teško izboriti s organizacijskim i finansijskim problemima, ali da se nekako uspijeva izboriti za sebe.

''Teško je, ali borim se. Situacija je loša, da nemam podršku roditelja ne vjerujem da bih se uopće mogao baviti skijanjem. Ovo je skup sport, a teško je zaraditi'', kaže Laikert.

Hoćemo li Igora gledati na Olimpijadi u Sočiju?

''Velike su šanse! Ispunio sam 3.A norme tako da sam još od prošle sezone kvalifikovan. Predstoji mi tesanje forme i priprema. Vidimo se u Rusiji'', kroz osmijeh zaključuje Zeničanin Igor Laiker na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije