Ibrahim Fiko je živi magnet: Privlači escajg, telefone, pepeljare...

Radiosarajevo.ba
Ibrahim Fiko je živi magnet: Privlači escajg, telefone, pepeljare...

Ibrahim Fiko iz Tarčina sasvim je slučajno došao do vanrednog saznanja: njegovo tijelo je u stanju da k sebi privlači razne predmete te je on svojevrsni živi magnet, piše Dnevni avaz.

"Prošle godine prvi put sam osjetio da moje tijelo zrači posebnom energijom. Mislim da je riječ o bioenergiji, jer sam u mogućnosti da u vertikalnom položaju privučem razne predmete na prsa, leđa, lice i druge dijelove tijela", počinje Ibrahim svoju priču.

"Najprije sam osjetio jak protok struje, potom udar, kroz pult na koji sam se naslonio kada sam otišao u jednu radnju da promijenim baterije na satu. Momcima koji su tu radili rekao sam da se desio neki spoj, ali oni nisu ništa osjetili", ispričao je Fiko. 

On tvrdi da njegov magnetizam nije vezan samo uz metal, jer tijelom može privući i staklo i plastiku.

"U stojećem položaju na sebe mogu nalijepiti escajg, peglu, telefone, plastične čepove, staklene predmete, šta god mi padne na pamet. Sve se to zalijepi i stoji čvrsto", navodi Fiko.

Nakon otkrića svojih sposobnosti, Fiko je posjetio ljekara da bi se uvjerio da je sasvim zdrav.

"Uradio sam sve nalaze i pretrage i sve je uredu. Nedavno sam u vertikalnom položaju na leđa i stomak stavio po dvije pegle, stajale su kao zalijepljene", istakao je on.

Fiko je zanimljiv mnogim ljudima koji su čuli za ovu njegovu neobičnu sposobnost. On tvrdi da mu svakodnevno dolazi veliki broj posjetilaca

"Ljudima je zanimljivo to što mogu privući metalne predmete, a nevjerovatno im je što privlačim staklo i plastiku. Volio bih da postoji način da svoju sposobnost iskoristim u komercijalne svrhe i na tome zaradim", kazao je Fiko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije