HITNO! Bebi koja živi na aparatima potrebna pomoć!

Radiosarajevo.ba
HITNO! Bebi koja živi na aparatima potrebna pomoć!

Aldijana Vukalić rođena je petog marta 2013. godine u Bužimu. Kada je napunila pet mjeseci težila je samo 4,5 kilograma. Otkazao joj je bubreg, ne vidi i diše uz pomoć aparata. Prilikom boravka u bolnici u Bihaću, ljekari su preporučili nekoliko operativnih zahvata, a prema njihovim riječima ova bebica je životno ugrožena. 

Prva operacija koju bi trebala imati jeste operacija bubrega jer jedan Aldijanin bubreg je stao a drugi je policističan. Također Aldijana ima sistolni šum na srcu, upalu pluća i odignuće mrežnjače zbog koje bi također trebala na operaciju kako ne bi u potpunosti izgubila vid. 

RTG dijagnostikom Aldijani je utvrđena polidaktilija (6 nožnih falangi) i sididaktilija (spojene falange).

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Aldijaninog oca Huseina Vukalića, koji nam je rekao da stanje njegove kćerke nije najbolje, te da je situacija teška. 

„Ima nešto, pa koliko Allah da“, govori zabrinuti otac. „Imamo sredstava za mjesec dana, a dalje ćemo vidjeti.“

Husein tvrdi da doktori pomažu koliko mogu, ali i da je za liječenje potrebno 10.000 KM. Otac ističe da operacija zavisi od bebinog stanja, od srca i bubrega, te da će doktori pokušati barem jedan bubreg spasiti.

Ukoliko želite pomoći Aldijani u njenoj borbi za život možete to učiniti uplatama novčanih sredstava na sljedeće račune:

Za inostranstvo:
IBANKOD: 1610350000000042
SWIFT: 19350242783
Zmaja od Bosne BB, Sarajevo, BiH

Za BiH:
TRN: 1610000000000011
PARTIJA: 09350306154
Raiffeisen banka BiH, Zmaja od Bosne BB, Sarajevo

Pomozimo Aldijani da dobije ovu bitku!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije