Heroj vatrogasac iz Vogošće: U punoj opremi trči maratone i prodaje kilometre za spas oboljelih

1
Radiosarajevo.ba
Heroj vatrogasac iz Vogošće: U punoj opremi trči maratone i prodaje kilometre za spas oboljelih
Foto: Pomozi.ba / Vatrogasac maratonac

Predsjednik Vatrogasnog društva Vogošća Jasmin Žigić trčanjem nevjerovatnih 21km na Sarajevo maratonu u full vatrogasnoj opremi započeo je realizaciju projekta "Kupi kilometar spasi život". Naime, u saradnji sa Pomozi.ba, Žigić će prodavati kilometre na 10 maratona i sav prihod će ići u Fond za liječenje oboljelih bh. građana.

Jasmin je na prvom maratonu skupio 450 KM, a vjeruje da će svakom trkom biti sve više i novca za liječenje oboljelih sugrađana.

🏃Sljedeći podvig za Jasmina je 'Igmanski cener' (30. juni), 5. jula na programu je 'Konjički cener', a dva dana poslije, 7. jula, 'Spartan Race'. Utrka 'Sarajevski cener' trči se 14. jula, a onda slijedi odmor do augusta, kada je na programu utrka stepenicama do vrha 'Avaz Twist Towera'. Za kraj augusta (30. august), planirana je trka 'Travnik night run', a 14. septembra, naš hrabri prijatelj vatrogasac, nastupit će na domaćem terenu na 'Vogošća 5K'. 30. septembra Žigića očekuje nastup na 'Sarajevo polumaratonu“, a za kraj je ostao 'Vils Ultra marathon', na kojem će naš prijatelj pokušati pretrčati što veći broj kilometara u šest sati.

Osman Lindov: Kamen temeljac za Koridor Vc položen 1997., godišnje otvaramo po 5 km, ovo nije uspjeh

Osman Lindov: Kamen temeljac za Koridor Vc položen 1997., godišnje otvaramo po 5 km, ovo nije uspjeh

🧡Podržimo zajedno našeg hrabrog vatrogasca, kojem neće biti nimalo lako istrčati sve utrke i to pod punom vatrogasnom opremom. P

ozivamo sve ljude dobre volje, vatrogasce, humanitarna udruženja, nevladine organizacije, sportske klubove, fondacije i ostale organizacije i kompanije, odnosno sve one, koji imaju želju da pomognu ovu, zaista, humanu ideju, da kupovinom jednog kilometra pomognu u spašavanju nečijeg života.

Cijenu kilometra nismo odredili, već smo prepustili svima vama da ocijenite, shodno mogućnostima pojedinca ili udruženja, koliko košta jedan kilometar!


Uplate se mogu izvršiti na žiro račun:
🔸338-720-223-456-6887
🔸Svrha: Kilometar za život!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije