Sarajevo: Grupa psihologa iz škola ponudila pomoć spasiocima i volonterima koji se vraćaju iz Turske

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Grupa psihologa iz škola ponudila pomoć spasiocima i volonterima koji se vraćaju iz Turske
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Pripadnici GSS-a KS stigli u Sarajevo

Udruženje Pomozi.ba uspješno je obavilo akciju prikupljanje osnovnih potrepština za ugroženi narod Turske i Sirije i organizovali oko 50 kamiona pomoći za ove dvije zemlje. Također, ekipa Pomozi.ba je boravila u Turskoj i pružala humanitarnu pomoć stanovnicima Turske koji su ostali bez svojih domova i najbližih u zemljotresu.

"Bezbroj udruženja građana, kompanija, pojedinaca konstantno nam se javlja nudeći različite vrste podrške i pomoći kako našim volonterima tako i stanovnicima Turske i Sirije koje su preživjeli katastrofalni zemljotres i ostali bez svojih domova, najmilijih, bez svega što su imali..." poručili su u svojoj objavi na Facebook profilu iz humanitarne organizacije Pomozi.ba.

"Među njima je i grupa psihologa zaposlenih u školama u Kantonu Sarajevo sa dugogodišnjim iskustvom u radu u savjetovanju i psihoterapiji koji su ponudili svoju pomoć našim kolegama koji su proteklih dana boravili u Hatayu i lično se uvjerili u strahote i katastrofalne posljedice razornog zemljotresa te spasiocima iz BiH i svim ostalim humanitarnim djelatnicima koji su maksimalno angažovani da pomognu unesrećenom narodu Turske i Sirije", dodali su u svom obraćanju 

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Mi im od srca zahvaljujemo na ponuđenoj pomoći za koju znamo da će itekako dobro doći onima na koje je ova cjelokupna situacija ostavila posebnu traumu", na kraju obraćanja dodaju iz Pomozi.ba.

Bezbroj udruženja građana, kompanija, pojedinaca konstantno nam se javlja nudeći različite vrste podrške i pomoći kako...

Posted by Pomozi.ba on Friday, February 17, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije