Gojko Đurić od danas u novoj kući

Radiosarajevo.ba
Gojko Đurić od danas u novoj kući

Petar i Gojko Đurić iz sela Ljeljenča kod Bijeljine uselili su se danas u novoizgrađenu montažnu kuću, pišu Nezavisne.com.

Donirani  novac je u iznosu od 55.000 KM, a kuća je površine 75 metara kvadratnih, a ima i garažu.

Petar Đurić rekao je da mu se život promijenio i da nije mogao zamisliti da će mu se ovo desiti, kada je prije tri mjeseca bio u teškom stanju.

"Danas sam se ponovo rodio. Ovoliku sreću i radost nisam mogao zamisliti prije tri mjeseca, kada sam se mislio kako ćemo Gojko i ja preživjeti i da li ćemo imati šta da jedemo. Sada se s osmijehom radujemo svakom danu", rekao je Đurić.

On je dodao da je Gojko najsrećniji, jer će imati svoju sobu i uživati u svom prostoru.

"Gojko je presrećan, a kako i ne bi kada nam se život u potpunosti promijenio", kazao je Đurić.

Mićo Mićić gradonačelnik Bijelnine, rekao je da su ljudi pokazali svoju humanost prema ovoj porodici i da je ovo test za sve.

"Grad je pomagao ovoj porodici i kada ona nije dospijela u žižu javnosti. Donirali smo im 1.000 maraka, ali sada mogu da kažem da smo izdvojili mnogo više i znam da će biti sigurni u ovim hladnim zimskim danima", rekao je Mićić.

On je dodao da ova porodica zaslužuje podršku cijelokupnog društva i zemlje, ali i naglasio da će pomoći oko Petrovog liječenja.

"Naravno da ćemo Petru izaći u susret što se tiče zdravstvenog stanja i da se što prije operiše u Sloveniji. Nadam se da će što prije ozdraviti i nastaviti normalno svoj život", naglasio je Mićić.

Iako je bio najavljen njegov dolazak, proslavljeni srpski teniser Novak Đoković ipak se nije pojavio. Uz izvinjenje, naglašeno je da nije mogao doći zbog obaveza. Novak i njegova humanitarna fondacija pomoći će ovoj porodici u narednom periodu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije