FOTO: Kuća bh. fudbala zvanično potpisala sponzorski ugovor za modnu odjeću

Radiosarajevo.ba
FOTO: Kuća bh. fudbala zvanično potpisala sponzorski ugovor za modnu odjeću
/ FOTO: Anadolija

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je danas u Sarajevu službeno potpisao ugovor s kompanijom Tom Tailor Group za period od 2014. godine do kraja Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru saradnje ta kompanija će se pobrinuti za izgled bh. reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Potpisivanju ugovara su prisustvovali predsjednik FSBiH Elvedin Begić, generalni sekretar Saveza Jasmin Baković kao i predstavnici kompanije potpisnice ugovora.

"Zadovoljstvo je prisustvovati činu koji je kraj pregovora koje vodimo godinu i koji su došli do cilja. Radosni smo danas, a nadamo se da ćemo ugovor produžiti i nakon dvije godine. Nadam se da će naši igrači komotno osjećati i na putovanjima i u predstavljanju FSBiH", rekao je predsjednik FSBiH Elvedin Begić.

Direktor međunarodne prodaje kompanije Ulrich Hess je kazao kako bh. reprezentativci igraju u brojnim zemljama i da ih navijači imaju priliku gledati u Njemačkoj, Italiji, Engleskoj i Turskoj.

"Ovo je bila strateška odluka, ali i logičan nastavak našeg prisustva na ovim prostorima. Mislimo da je fantastična prilika da na naš način promovišemo fudbalski tim BiH, koji su fantastični ambasadori sporta", rekao je.

Članovi reprezentacije BiH su za svoje fanove ekskluzivno potpisali majice koje će se prodavati u sklopu humanitarnih aktivnosti, a sredstva će biti donirana humanitarnim organizacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije