Ena Oruč: Svjetska prvakinja, učenica za primjer i muzičarka 'za svoju dušu'

Radiosarajevo.ba
Ena Oruč: Svjetska prvakinja, učenica za primjer i muzičarka 'za svoju dušu'
/ FOTO: Tomkohler.ba

Ena Oruč, zlatna djevojčica i najveća nada bosanskohercegovačkih borilačkih sportova, pravi je primjer da uz kvalitetan rad nijedan cilj nije nedokučiv. Mlada Zeničanka svjetska je prvakinja u taekwondou, a kada ste najbolji na svijetu, onda definitivno zaslužujete pažnju i poštovanje. 

S mladom sportistkinjom razgovarali smo o njenim sportskim počecima, ljubavi prema treningu i ambicioznim planovima kojima se ponosi.

''Početak mog sportskog puta vezan je za rodni grad - Zenicu. Tu sam naučila prve korake i zavoljela taekwondo. Bilo je dobro, ali sve je krenulo jednim drugim, boljim putem kada sam na poziv trenera Ibrahima Kolje karijeru nastavila u Sarajevu'', prisjeća se mlada Ena Oruč na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Novi trener ponudio je i novi sistem rada, a prelaskom u TK Sarajevo zaredali su se i prvi veliki uspjesi.

Muzičko obrazovanje

''Da, novi trener stvari je promijenio iz korijena. Shvatila sam da mogu i znam, redala su se takmičenja, a ja sam svaki put bila bolja. Kruna je stigla prošle godine, postala sam svjetska prvakinja u juniorskoj konkurenciji i napravila jedan od najvećih uspjeha borilačkih sportova u BiH'', dodaje Ena. 

Sport je, uz školu, najvažnija obaveza u njenoj svakodnevnici, a kako kaže, donedavno se bavila i muzikom, ali obaveze su je spriječile da nastavi školovanje u Muzičkoj školi. No, kaže da i danas zasvira flautu, onako "za svoju dušu".

''Volim muziku, ali procjena je da u ovoj fazi života ipak više pažnje trebam posvetiti treninzima i nastavku sportske karijere. Taekwondo je moj život, dosad sam imala mnogo uspjeha, ali bit će to još mnogo bolje. Juniorska titula je tu, sada slijedi borba za seniorski svjetski tron'', najavljuje Ena Oruč na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije