Emotivna poruka majke za Pomozi.ba: "Hvala vam što ste pomogli da spasimo život mog djeteta"

0
Radiosarajevo.ba
Emotivna poruka majke za Pomozi.ba: "Hvala vam što ste pomogli da spasimo život mog djeteta"
Foto: Pomozi.ba / Edim Nur Hajdarević

Edim Nur, mladić koji je svoj 20 rođendan proslavio u bolničkom krevetu, na intenzivnoj njezi jedne od istanbulskih bolnica, vratio se kući vidno oporavljen.

Za to su zaslužni prvenstveno članovi porodice, a potom udruženje Pomozi.ba koje je uz pomoć građana prikupilo neophodna sredstva za liječenje ovog mladića.

Podsjećamo, Edim Nur je izgubio u potpunosti sluh, srce mu radi sa 15 posto kapaciteta, a ima i zamućen vid. Izgubio je i 25 kg. Iako je još od djetinjstva imao probleme sa bubrezima i mjehurom, nakon nekoliko operacija u našoj zemlji vodio je posve normalan život, bavio se sportom...

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

Nakon oporavka, emotivnom porukom se obratila njegova majka udruženju Pomozi.ba koje prenosimo u cijelosti:

"Hvala vam što ste pomogli da spasimo život mog djeteta", napisala nam je Fata, majka Edima Nura Hajdarevića koji je njegov dvadeseti rođendan dočekao u bolesničkoj postelji u Istanbulu na rubu smrti.

On se jučer na vlastitim nogama, vidno oporavljen vratio u rodni grad, a doček na aerodromu u Sarajevu bio je više nego dirljiv, a dočekali su ga mnogobrojni članovi njegove porodice i prijatelji.

Za njega smo pokrenuli posljednji apel u mjesecu ramazanu i zahvaljujući vašoj podršci jako brzo prikupili ogromna finansijska sredstva za liječenje na čemu vam od srca zahvaljujemo.

Zbog ovakvih priča postojimo", navodi se u objavi udruženja Pomozi.ba.

"Hvala vam što ste pomogli da spasimo život mog djeteta" napisala nam je Fata, majka Edima Nura Hajdarevića koji je...

Posted by Pomozi.ba on Saturday, July 22, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije