Ekipa Pomozi.ba u Poljskoj: Povezli djevojku iz Odese i njenog psića

2
Radiosarajevo.ba
Ekipa Pomozi.ba u Poljskoj: Povezli djevojku iz Odese i njenog psića
Foto: Pomozi.ba / Ekipa Pomozi.ba u Poljskoj

Zahvaljujući donacijama građana iz Bosne i Hercegovine te hitnom odzivu, Pomozi.ba organizacija danas je isporučila prijeko potrebni inzulin za dijabetičare i sanitetski materijal opkoljenim područjima Ukrajine.

Donaciju je preuzela Vrhovna komanda, a istu smo i naručili prema njihovim uputstvima i potrebama koje su dostavile opkoljene regije.

"Dok su naše kolege Adela i Emir jutros u dva sata izlazili iz Poljske, dočekale su ih kolone majki i djece koja spavaju u njihovim naručjima čekajući okončanje kontrole. Kada su ulazili u Ukrajinu, sve je bilo mračno, jer je na snazi bila vazdušna opasnost i naredba da se sva svjetla ugase.

Pogledajte fotografije: Timovi za spašavanje u potrazi za Dankom (2), oglasio se MUP Srbije

Pogledajte fotografije: Timovi za spašavanje u potrazi za Dankom (2), oglasio se MUP Srbije

Kako kažu, proživjeli su opet, na momenat, užas devedesetih godina u našoj zemlji, da bi ubrzo shvatili da smo sada mi oni koji pomažu napaćenom narodu Ukrajine.

Po okončanju policijskog sata, ušli su u Lviv i još sleđeni prizorima djece koja se smrzavaju vani na -3 stepena Celzijusa, u rukama majki, podijelili onima koje čeka put - vreće koje su imali. Potom su predali donaciju inzulina u Vrhovnu komandu, čiji su se zaposlenici zahvalili svim građanima BiH na donaciji i podršci.

U povratku, želeći spasiti bar nekoga smrzavanja i dugog čekanja, povezli su djevojku iz Odese i njenog malog psića. Jer, svačiji život je bitan.

Sutra ide nova isporuka pomoći za Ukrajinu, a kampanja “Pomoć narodu Ukrajine” i dalje je aktivna. Možete je podržati pozivom na broj 17006 kojim donirate 2 KM, ili donacijama putem naše web platforme wwwPOMOZIBAorg ili naših žiro računa", navodi se u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije