Edin Hasanović, najbolji mladi glumac Njemačke (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Edin Hasanović, najbolji mladi glumac Njemačke (VIDEO)

U Njemačku je došao kao izbjeglica 1992. godine. Kao beba od dva mjeseca ostao je bez oca, kojeg su odveli i do danas nisu pronađene njegove kosti. 

Edin Hasanović je danas jedan od najpoznatijih mladih glumaca u Njemačkoj, a ovaj vikend je nagrađen i priznanjem Zlatna kamera. 

"Mama, evo ga. Voliim te najviše na svijetu", rekao je ovaj Bosanac, primajući nagradu. 

Adin je rođen 2. aprila 1992. poznat je po ulogama u serijama i filmovima, a njegovu kompletnu filmografiju možete pogledati ovdje.

"Pitam se koliko ljudi koji sada dolaze u našu zemlju također imaju potencijal da se ovdje popnu kao režiseri ili glumci", kazao je Edin, primajući nagradu. 

 

#OffTopicEr kam 1992 als Flüchtling nach Deutschland. Im Alter von 2 Monaten entführten sie seinen Vater, dessen Knochen immer noch nicht gefunden wurden. Nun wurde Edin Hasanović zum besten Nachwuchs-Schauspieler ausgezeichnet! "MAMA EVO GA VOLIM TE NAJVIŠE NA SVIJETU! #SvakaCast #Respekt #EdinHasanović________________________________Došao je kao izbjeglica '92 god. Kad je imao 2 mjeseca oni mu odveli oca cije kosti jos nisu pronadjeni. Sada je proglašen kao najbolji glumac u 2015 u Njemackoj! "MAMA EVO GA VOLIM TE NAJVIŠE NA SVIJETU! #SvakaCast #Respekt #EdinHasanović

Posted by Bosnische Nationalmannschaft on Monday, February 8, 2016


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije