Džeko zabijao: Raspoloženi Zmajevi savladali Obalu Slonovače (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Džeko zabijao: Raspoloženi Zmajevi savladali Obalu Slonovače (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nadigrala je odgovarajuću selekciju Obale Slonovače u prvom nastupu na američkoj mini - turneji. Bila je to odlična predstava Zmajeva koji su na kraju proslavili sasvim zaslužen trijumf rezultatom 2:1. Strijelac oba gola za naše bio je Edin Džeko u 17. i 53. minuti, dok je za ponajbolji afrički tim pogodio Didier Drogba u 90. minuti.

Pratite rubriku Brazil 2014 na portalu Radiosarajevo.ba

Selektor Safet Sušić na teren je poslao snažan sastav s Dijamantom u vrhu napada i Miralemom Pjanićem u srcu veznog reda. Igrali su naši vrlo dobro od prvog minuta, premda ni afrički tim nije bio loš iako su na teren stadiona u St. Louisu istrčali u kombinovanom sastavu.

BiH - Obala Slonovače 1:0 (VIDEO)

Prvi su zaprijetili  ''gosti'' preko Gradela u četvrtoj minuti. Njegov dobar udarac uz malo problema u korner je odbio Asmir Begović

BIH: Begović, Spahić, Šunjić, Kolašinac, Vranješ, Bešić, Pjanić, Hajrović, Misimović, Džeko, Višća.

Prvu veliku priliku naši su promašili u 11. minuti. Poklon odbrane protivnika nije iskoristio Zvjezdan Misimović koji je šutirao premda je potpuno samog i otkrivenog imao Džeku na drugoj strani.

U 17. minuti naš tim je poveo. Edin Višća izborio se za priliku, lopta se odbila do Džeke koji je priseban i bez problema dovodi Zmajeve u vodstvo.

I u nastavku prvog dijela gledali smo obostrano otvoren meč. Obala Slonovače uglavnom je dugim loptama pokušavala probiti našu zadnju liniju. Imali su u vrhu napada visokog Lacinu Traorea, ali raspoloženi su bili naši stoperi.

BiH - Obala Slonovače 2:0 (VIDEO)

Prijetila je i BiH, posebno preko sjajnog Džeke, ali na odmor se otišlo kod rezultata 1:0.

Obala Slonovače: Bgouhouo, Zokora, Bolly, Tiote, Gradel, Traore, Sio, Bamba (C), Akpa Akpro, Diomande, Djakpa

Već na otvaranju nastavka, Zmajevi su zabili i drugi pogodak riješivši tako pitanje pobjednika. Ponovo je zablistao Dijamant, postigao je lijep gol s distance na asistenciju Miralema Pjanića. Igrao se 53. minut. 

I u nastavku je naš nacionalni tim igrao dobro, premda su Slonovi imali nekoliko sjajnih prilika. Pojačali su tempo, u igru je ušao Didier Drogba, ali rezultat se nije mijenjao do posljednje minute. Tada je iz slobodnjaka pogodio upravo Drogba postavivši konačnih 2:1.

Naš stručni štab priliku je također pružio i igračima s klupe, a neki od njih svoju su minutažu kvalitetno iskoristili.

Uspješna provjera reprezentacije Bosne i Hercegovine u dobroj i efikasnoj igri.

Susret u Sjedinjenim Državama  pratilo je 14.000 gledalaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije