Dočekali smo: Zmajevi igraju prvu, historijsku utakmicu na Mundijalu

Radiosarajevo.ba
Dočekali smo: Zmajevi igraju prvu, historijsku utakmicu na Mundijalu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za manje od 24 sata igrat će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Nijedan fudbalski tim naše zemlje nikada nije igrao na završnici nekog velikog takmičenja. Ovo će biti prvo, a sigurno ne i posljednje, jer Zmajevi su u redu najkvalitetnijih ekipa na planeti.

Grupa u koju su nas svrstale kuglice nije u redu onih najtežih. Možemo proći dalje: Argentina, Nigerija i Iran nisu selekcije protiv kojih ne možemo igrati. S bivšim i dvostrukim prvakom svijeta igramo prvi meč i bit će najteže, naši bi svoje prave šanse trebali tražiti u preostalim susretima s rivalima približno jednakog kvaliteta.

Ali, ljudski je nadati se jer fudbal je valjda jedina igra na planeti u kojoj lošiji ponekad pobjede. Argentina ima paklen tim, imaju Lionela Messija i mnogi smatraju da su upravo oni najveći favorit takmičenja. 

No, imamo i mi Edina Džeku, imamo Miralema Pjanića, imamo boljeg golmana i sjajnog kapitena u odbrani. Bit će teško, ali ne i nemoguće. 

Selektor Safet Sušić na teren će poslati tim u ''standardnoj'' formaciji. Zaigrati bi trebali: Begović - Mujdža, Salihović, Kolašinac, Spahić - Bešić, Misimović, Pjanić, Lulić, Hajrović - Džeko.

Dilema ima, najveća se zove imenom Ermina Bičakčića koji bi mogao zaigrati umjesto Kolašinca, zaigrati bi mogao i Vedad Ibišević, ali čini se da Izet Hajrović ipak ima prednost.

Dočekali smo dakle, neka počne, u naše Zmajeve vjerujemo i prolazu se nadamo. Sretno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije