Denis pjeva i svira uprkos bolesti, pomozimo mu da ode na liječenje u Italiju!

Radiosarajevo.ba
Denis pjeva i svira uprkos bolesti, pomozimo mu da ode na liječenje u Italiju!

Denis Barta (1998) je dječak iz Sarajeva koji boluje od autizma i epilepsije. Rođen je u Italiji, kao nedonošče (u 6. mjesecu) i tada je težio samo 532 grama. Neposredno nakon rođenja, Denis je imao operaciju srca, nakon čega je izgubio vid. 

Denis je od epilepsije obolio kada je imao dvije godine. Iako je slijep, to ga ne sprečava u tome da uživa u svojoj velikoj ljubavi – muzici.  Denis nije običan dječak – on sam piše i komponira muziku, te uživa u sviranju na klaviru.

Svoj je talent Denis nastojao pokazati i u DVD-u pod nazivom 'Muzika je moje svjetlo' koji je napravio u saradnji sa svojim ocem. Ovaj se DVD nalazi u prodaji u cilju prikupljanja novca za odlazak u Italiju na dijagnostičke preglede koji su ovom dječaku potrebni. 

''Denis je još od malih nogu redovno slušao muziku, pratio pokrete, ritmove... Već u drugoj godini, dok još nije ni hodao, puzao je do klavijatura i lupkao u ritmu. Već u 3. godini je počeo ozbiljnije da prati ritmove, a sa četiri godine je svirao nekih 50, 60 pjesama'', priča njegov otac Nebojša, te dodaje kako je Denis sa 4, 5 godine u jednom predškolskom centru u Padovi imao priliku upoznati Andreu Bocellija i pjevati s njim, te koji ga je naknadno pozvao da mu se pridruži na nekim od nastupa u Veroni.

''Bila je to velika čast za nas, a Denis je sve to profesionalno odradio. Bilo je nevjerovatno dirljivo, a ljudi su ga prihvatili sa velikim aplauzom. Nakon toga je još nekoliko puta nastupao sa Bocellijem, no kako su njegovi epileptični napadi postali učestaliji, bili smo prinuđeni da se vratimo u Sarajevu kako bi Denis završio školu'', priča njegov otac.

I vi možete pomoći Denisu! Ukoliko želite kupiti njegov DVD po cijeni od 10 KM, možete kontaktirati njegove roditelje na broj telefona 063/183-810 ili pak donirati novčana sredstva na:

ProCredit Banka 

Denis Barta

Broj klijenta : A-47760

Broj računa: 194-101-47760001-54

Budimo humani!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije