Čudesan oporavak Armina Gazića: Brži od smrti (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Čudesan oporavak Armina Gazića: Brži od smrti (FOTO)
/ FOTO: Armin Gazić, privatni album

Armin Gazić dobio je još jednu bitku. Pobijedio je mladi Zeničanin u borbi neravnopravnih, ostavivši i zbunjene ljekare u čudu. Teško je vjerovati, ali "osim tridesetak šarafa u njegovim ekstremitetima", većih posljedica nakon stravičnog pada - nema.

S mladim alpinistom, teško povrijeđenim krajem februara na Prenju, razgovarali smo nekoliko dana nakon izlaska iz koševske bolnice.

Prepun duha, baš onakav kakav je bio i prije pada, Gazić nam je pričao o teškom iskustvu, trenucima iščekivanja pomoći, reakciji spasilačke službe i pažnji ljekara koji se ni danas ne mogu načuditi brzini i napretku oporavka ovog sjajnog mladića. 

''Neću pretjerati ako kažem da je ljubav prema planinama sada još i veća. Hoću li se opet penjati? Da, jedva čekam'', priča nam uzbuđeni alpinista, među prijateljima nakon nesreće ocijenjen kao "brži od smrti''.

''Sad je sve u najboljem redu''

Zahvalan je, kaže, Oružanim snagama Bosne i Hercegovine kao i sarajevskoj gorskoj službi spašavanja na promptnoj reakciji.

''Hvala im, samo zahvaljujući njima sve je sada u najboljem redu. Veliku zahvalnost dugujem i kompletnom medicinskom timu koji je brinuo o meni kad je bilo najteže. Sad je sve iza mene, još uvijek se oporavljam'', dodaje.

Naredna planinska šetnja?

''Čim prije, planine su ljubav najveća'', kroz osmijeh zaključuje Armin Gazić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije