BiH bolja od Meksika, raspoloženi Zmajevi ponovo pokazali snagu (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
BiH bolja od Meksika, raspoloženi Zmajevi ponovo pokazali snagu (FOTO+VIDEO)
/ FOTO: EPA

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nadigrala je danas u prijateljskoj utakmici selekciju Meksika. Utakmica u Chicagu završena je rezultatom 1:0 za Zmajeve, a strijelac jedinog gola bio je Izet Hajrović u 40. minuti utakmice na dodavanje Sejada Salihovića.

Raspoloženi su bili izabranici Safeta Sušića u današnjem meču. S druge strane terena imali su dobrog i ozbiljnog rivala, ali nije im to smetalo da nametnu svoj stil igre, sačekaju protivnika visoko na njegovoj polovini terena tokom većeg dijela dvoboja i kreiraju veći broj dobrih prilika. 

Akcija po lijevoj strani za vodstvo bh. tima

Vrlo dobro je funkcionirao vezni dio našeg tima s Muhamedom Bešićem i Miralemom Pjanićem. Zvjezdan Misimović odigrao je nešto slabije, a veći broj akcija našeg sastava odvijao se po desnom boku gdje je sjajno odigrao Mensur Mujdža. 

No, prvi i jedini gol Zmajevi su postigli nakon akcije po lijevoj strani. Senad Lulić preigrao je Salihovića, ovaj u srcu kaznenog prostora pronašao Hajrovića koji je bio neumoljiv. 


Izet Hajrović - GOAL VS. MEXICO! by beraharyson 

Imali su i Meksikanci u prvom dijelu jednu veliku priliku, ali je Chicarito Hernandez bio neprecizan pogodivši stativu.


Izet Hajrović bio je strijelac jedinog gola za bh. tim (FOTO: EPA)

U nastavku je Meksiko držao loptu duže u svom posjedu, ali ponovo su Zmajevi imali bolje prilike za postizanje gola. Udarcima glavom probali su Pjanić i Džeko, ali uz dosta sreće za protivničkog golmana.

Probao je selektor Meksika osvježiti ekipu izmjenama, ali uzvratio je i naš izbornik. Imali su naši rivali i nekoliko dobrih prilika, ali Asmir Begović ipak je sačuvao svoju mrežu.

Zaslužen trijumf

Naš nacionalni tim danas je bio bolji i sasvim je zasluženo proslavio još jednu pobjedu u vrlo uspješnim pripremama za Mundijal.

Utakmicu na stadionu Soldier Field u Chicagu pratilo je više od 60.000 gledalaca. 

Do početka Mundijala, bh. tim odigrat će još jedan meč. Protivnik će biti mladi tim brazilskog velikana Santosa. 

BiH: Begović; Mujdža (od 63. Vranješ), Šunjić (od 46. Kolašinac), Spahić, Salihović; Bešić, Pjanić (od 76. Ibišević), Hajrović (od 76. Višća), Lulić (od 64. Ibričić); Misimović (od 70. Sušić), Džeko.

Meksiko:  Talavera, Ponce, Moreno (od 46. Brizuela), Reyes, Layun, Salcido, Herrera (od 71. Dos Santos), Vasquez, Pena (od 64. Guardado), Jimenez (od 58. Pulido), Hernandez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije