Asmir Begović poziva mlade BiH na akciju

Radiosarajevo.ba
Asmir Begović poziva mlade BiH na akciju

Asmir Begović, dobitnik glavne nagrade DOBRO za filantropiju za najvećeg filantropa među javnim osobama koju dodjeljuje Fondacija Mozaik, svojim društvenim doprinosima predstavlja uzor za mlade Bosne i Hercegovine. 

Begović je prepoznao prilike koje se nude u Mozaikovom programu M-zone društvenog poduzetništva, te poslao poruku mladima širom BiH: 

“Pozivam mlade u BiH da budu dio ovog programa koji im omogućava da nauče nove vještine i da sami kreiraju svoje prilike za bolju budućnost!” 

Asmir Begović je posebno istaknuo kako je važno da se svi uključe u razvoj bh. društva i daju svoj doprinos. “Uđite u M-zonu i gradite bolju BiH!”, pozvao je na kraju Begović bh. mlade.

Naime, od 14. marta 2016. Fondacija Mozaik je zvanično započela svoju desetogodišnju strategiju, program M-zone društvenog poduzetništva, kroz koju će osigurati priliku za obrazovanje u oblasti društvenih inovacija i društvenog poduzetništva za 50.000 mladih ljudi, podržati 1.000 društveno inovativnih projekata i investirati u 500 najuspješnijih mladih koji će pokrenuti 500 društvenih biznisa. 

Prijavite se: Sto prilika za stotinu mladih ljudi s dobrim idejama!

Ovogodišnjim javnim pozivom u M-zonu društvenog poduzetništva, koji je otvoren do 14. aprila 2016. godine,  pozivaju se pošteni, ambiciozni, skromni, nepokolebljivi, strastveni i empatični mladi od 17 do 35 godina iz cijele Bosne i Hercegovine. Ulaskom u M-zonu imat će priliku realizirati društveno inovativni projekt koji nudi nova i bolja rješenja za stare probleme, usmjeren je na opće dobro i uključuje i osnažuje sve one kojih se taj problem tiče. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije