Armin Gazić za Radiosarajevo.ba: Bolnicu napuštam za dvadeset dana

Radiosarajevo.ba
Armin Gazić za Radiosarajevo.ba: Bolnicu napuštam za dvadeset dana

Teško povrijeđeni bosanskohercegovački alpinista Armin Gazić osjeća se mnogo bolje, dobro je podnio operacije i očekuje ga dug postoperativni oporavak, potvrdila je Biljana Jandrić, portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ona je u kratkom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba naglasila da Gazić više nije u životnoj opasnosti, ali da ga očekuje višesedmični oporavak.

''Armin Gazić dobro je podnio operaciju. Očekuje ga višesedmični oporavak od operacija ruke i noge'', kazala je Biljana Jandrić.

I sam alpinista je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da se mnogo bolje osjeća.

''Nije bilo lako podnijeti operaciju, a brojim dane do izlaska iz bolnice. Jedva čekam. Mislim da ću ovdje biti još dvadesetak dana'', kratko nam je rekao Gazić.

Podsjećamo, on je povrijeđen padom s velike visine na lokalitetu Skok na planini Prenj i helikopterom je dovezen u Sarajevo. U akciji spašavanja bili su uključeni pripadnici Gorske službe spašavanja i Oružanih snaga BiH. 

Gazić je alpinist koji je nedavno osvojio sjevernu stijenu Matterhorna na Alpama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije