Alen Ramić: Hrabri Sarajlija uzima medalje širom Evrope

Radiosarajevo.ba
Alen Ramić: Hrabri Sarajlija uzima medalje širom Evrope
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Za Alena Ramića odmora nema. Sjajni sarajevski borac jedan je od naših najboljih sportskih ambasadora u Evropi. Nastupa redovno na prestižnim eventima, a što je najvažnije, porazi su za njega davno prošlo vrijeme.
Sjajan mladić, nemilosrdan u ringu, a skroman i tih izvan njega, nesuđeni košarkaš i pravi primjer da se snovi, uz rad i vjeru u vlastitu snagu, ipak mogu ostvariti.

Ramić je proteklog vikenda ponovo briljirao. Osvojio je Otvoreno prvenstvo Štajerske u brazilskoj jiu jitsi. Pehar važan za samopouzdanje, ali samo jedan korak na putu ka velikom cilju – nastupu na Svjetskom prvenstvu naredne godine.

''Uvijek je lijepo slaviti, pobjede gode. Sretan sam zbog nove titule, već je pomalo gužva u trofejnim policama, ali neko ćemo mjesto već pronaći'', priča Alen Ramić na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Protivnici bez šansi

Turnir u Kapfenbergu osvojio je u velikom stilu.

''U prvom kolu bio sam slobodan, da bi polufinalni i finalni meč okončao gušenjem. Protivnici mi nisu mogli parirati jer zaista sam u odličnoj formi. Napomenuo bih da je ovo bio moj drugi  nastup u brazilskoj jiu jitsi, dosad sam uglavnom imao iskustva u japanskoj ju jutsu i Kodokan judou'', dodaje naš sagovornik.

Kako već rekosmo, očekuje ga još nekoliko pripremnih turnira, a sve u sklopu priprema za svjetsku smotru.

''Cilj je sljedeće godine izaći na US Open u ju jutsu i Svjetsko prvenstvo u Švicarskoj. Nije cilj samo učestvovati, moja se misija zove imenom pobjede. Samo o tome razmišljam'', zaključuje Ramić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije