Zana Marjanović ekskluzivno za Radio Sarajevo: Ne mogu poželjeti više

Radiosarajevo.ba
Zana Marjanović ekskluzivno za Radio Sarajevo: Ne mogu poželjeti više

Foto: Denis Ruvić; radiosarajevo.ba

Ekskluzivno za Radio Sarajevo, Zana Marjanović, bosanskohercegovačka glumica koja je dobila ulogu u novom filmu holivudske dive Angeline Jolie, koji tematizira rat u BiH, govori o najnovijem iskustvu. Nakon ovoga, glumica se pojavila i na konferenciji za medije, koja je bila iznimno posjećena.

Zana Marjanović glumit će u Angelininom filmu

Radio Sarajevo: Koliko vam znači to što ste izabrani da igrate glavnu ulogu u filmu Angeline Jolie?
Marjanović:
Intenzivan i disciplinovan rad počeo je školovanjem u New Yorku i nastavio se mojom odlukom da se vratim u svoj rodni grad i upišem Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. U ovom trenutku to mi se čini kao logičan slijed, i ja sve to doživljavam kao jedinstvenu priliku, iako sam svjesna da tek treba da se dokažem i napravim tu ulogu najbolje što mogu. Veliki zadatak tek stoji ispred mene, a za sada sve ide po planu.

Radio Sarajevo: Možete li nam reći nešto o castingu?
Marjanović: Moja agentica iz Londona me pozvala na casting, a ja nisam znala ni o kakvom filmu je riječ, niti ko je režiser. Dali su mi nekoliko scena koje sam morala odglumiti na licu mjesta.

Radio Sarajevo: Kako se osjećate pred početak ovog velikog projekta?
Marjanović
: Uloga je veoma kompleksna i osjecam veliku odgovornost. Nastojim da uloga koju stvorim bude autentična.

Radio Sarajevo: Recite nam nešto o vašem liku u filmu...
Marjanović: Igram heroinu u epskoj drami u periodu od 1992 - 1995 u Bosni i Hercegovini. Prvenstveno, to je priča o strastvenoj ljubavi.

RadioSarajevo: Šta nakon ovog projekta?
Marjanović: U ovom trenutku ne mogu poželjeti više.

....

U četvrtak u 12,00 glumica se pojavila na konferenciji za medije organiziranoj u kafiću Gogo na Ciglanama.

Radnja filma smještena je u Bosnu i Hercegovinu za vrijeme rata. U ovom prvom režijskom ostvarenju Angeline Jolie, glavni akteri će biti mladi Srbin i Bošnjakinja koji su se upoznali nekoliko dana prije rata.


Zana Marjanovic (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

Nakon što glavna glumica, završi u srpskom logoru, mladić je pokušava spasiti i između njih će se roditi strasna ali nemoguća ljubav.

“Bitno je naglasiti da se radi o priči koja ne promoviše nikakve političke stavove, ovo je samo ljubavna priča” istakla je mlada glumica.

Zana je rekla da ne može davati nikakve informacije o fimu osim one vezane za njenu ulogu. Dodala je i kako ovo potvrđuje kvalitet bosanskohercegovačkih glumaca, te da mladi glumci moraju da vjeruju u sebe.



Zana Marjanović (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)


Zana je pozirala ispred kafića (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije