Zajednička dženaza trojici mladića i dan žalosti na području općine Žepče

0
Radiosarajevo.ba
Zajednička dženaza trojici mladića i dan žalosti na području općine Žepče
Foto: 072info.com / Živote su izgubila tri mladića

Trojici mladića iz Begovog Hana kod Žepča, koji su noć uoči Kurban-bajrama stradali u saobraćajnoj nesreći, dženaza namaz obavit će se sutra, 22. jula u 16:00 sati.

Na temelju članka 39. Statuta Općine Žepče, a u povodu tragične smrti trojice mladića iz Begovog Hana, Općinski načelnik je donijeo Odluku o proglašenju Dana žalosti na području općine Žepče.

„Proglašava se Dan žalosti 22.07.2021. godine, u općini Žepče povodom tragične smrti u prometnoj nesreći troje mladih sa područja općine Žepče, Ajdina Grahića, Ajdina Tahića i Nermina Kamerića.

Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Žepče, javnim poduzećima i ustanovama kojima je osnivač Općina Žepče.
Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima.

Obvezuju se elektronski mediji sa područja općine Žepče da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti“ – stoji između ostalog u Odluci koju je potpisao Općinski načelnik Mato Zovko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije