Vanesa Glođo: Novi međunarodni angažman

Radiosarajevo.ba
Vanesa Glođo: Novi međunarodni angažman

Bh. glumica Vanesa Glođo našla se u glavnoj ženskoj ulozi u francuskom filmu 'Pojavljivanje Đokonde', prenosi Avaz.ba.

'Pojavljivanje Đokonde' (L'Apparition de la Joconde), posljednje je filmsko ostvarenje francuskog režisera Francois Lunela, gdje jednu od glavnih uloga igra njegova supruga, inače glumica bh. porijekla - Vanesa Glođo. Ovo nije njihova prva poslovna suradnja; Vanesa Glođo je i ranije radila sa svojim suprugom na filmu 'Neočekivana šetnja'.

Snimanje filma 'Pojavljivanje Đokonde', završeno je početkom septembra prošle godine, te govori o piscu ruskog porijekla i Rumunki Lisi koju tumači naša glumica. U filmu Lisa biva uvučena u spletke i krađu čuvene Da Vincijeve slike Mona Lisa.

Bježeći od zakona zbog sudjelovanja u neuspjeloj krađi čuvene slike, sklonište pronalazi u hotelskoj sobi poznatog američkog scenariste, nakon čega slijedi preokret filma u ljubavnu priču.

Film je sniman u muzeju Louvre, te u poznatom pariskom hotelu 'George V', dok su posljednje scene filma snimane u Firenci.

Kako je u pitanju francuska produkcija, film je u cijelosti rađen na francuskom jeziku, te je u tu svrhu bh. glumica pohađala instrukcije iz francuskog jezika. Ističe kako joj je bilo izuzetno zadovoljstvo surađivati sa iskusnim glumcima, kao i snimati u predivnim enterijerima, gdje je stvaranju pozitivne atmosfere pridonijela i odlična kostimografija, te sama činjenica da je ovaj film univerzalna ljubavna priča o dvije izgubljene duše koje se pronalaze i zavole, prenosi Avaz.

Premijera istoimenog filma održana je u oktobru prošle godine u Francuskoj.

Vanesa u filmu Angeline Jolie
Kako saznaje RadioSarajevo, Vanesa Glođo je trenutno na putu za Washington, gdje će se održati premijera filma 'U zemlji krvi i meda' redateljice Angeline Jolie. U ovom filmu Vanesa je takođe ostvarila zapaženu ulogu. Nakon premijere u Washingtonu, ekipa filma putuje u Los Angeles na dodjelu Zlatnog Globusa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije