Upoznajte sarajevski jazz&blues bend Sunday Stories (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Upoznajte sarajevski jazz&blues bend Sunday Stories (VIDEO)

Sunday Stories je jazz&blues sastav kojeg često možete čuti uživo u nekom od sarajevskih klubova. 

Sunday Stories čine:  Adnan Cico na tenor saksofonu, Sasa Ćirić - gitara i vokal, Bojan Dizdarević - gitara i prateći vokal, Tarik Karačić na usnoj harmonici i perkusijama te Nina Babić koja je glavni vokal sastava.

Saša je upoznao Ninu na Xfactor audiciji u Sarajevu i u istom momentu je znao da ona voli jazz. Kako kaže, njoj je i danas misterija kako je došao do tog zaključka. Međutim, nakon te konverzacije sve je počelo. Saša je jednog nedjeljnog popodneva pozvao Ninu na svirku, zajedno s Bojanom Dizdarevićem. Od tada su nerazdvojni i sarađuju aktivno već godinu i po. Adnan Cico je četvrti član koji im se priključio mjesec dana nakon samog početka saradnje, a Tarik , član sa najmanje staža u sastavu, snašao se kao da je od samog početka tu.

Svi navedeni muzičari imaju višegodišnje iskustvo u muziciranju. Nina, iako je završila pravni fakultet, od malena pjeva i svira klavir te je prate brojne najviše nagrade iz ovog područja. Trenutno je i jedan od vokala Sarajevskog Big Banda. Adnan Cico je završio muzičku akademiju u Beču te je i danas profesor u Muzičkoj školi i također je član Big Banda Sarajevo. Sašu prati glas najenergičnijeg gitariste u gradu. On sam s gitarom redovno digne ljude na noge, a i vokalne izvedbe su mu izvanredne, dok je Bojan jedan od najboljih jazz gitarista u državi i vodi sve probe. Tarik, iako svira perkusije kao primarni instrument u ovom sastavu, vrijedi za najbolju usnu harmoniku na Balkanu.

 

Ovaj sastav prije svega čini grupa prijatelja, što je svakako jedna od najvećih prednosti njihovog zajedničkog muziciranja. Nisu se okupili da rade tezge već zbog ljubavi prema jazzu&bluesu što svakako dokazuje i predanost ovog sastava upravo toj muzici. 

Pokušavaju je prilagoditi svim generacijama, a slušati ih možete u sarajevskim klubovima poput City Puba, Green Man Puba, Kina Bosna i odnedavno Monumenta. 

Trenutno su započeli rad na autorskim djelima koja će se također kretati u navedenom pravcu. Kako kažu u razgovoru za Radiosarajevo.ba, jedan glavni grad treba da ima mnogo različitih muzičkih ponuda za domaću i stranu publiku, a jazz&blues treba biti jedna od tih opcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije